דיגיטל וטק
אדום עולה: מדענים פיתחו זני תותים חדשים פורצי דרך
מדענים מארה"ב הצליחו לפתח זני תותים עמידים בפני נבול פוסריום, מחלה פטרייתית קטלנית ללא מרפא. התותים החדשים שפותחו הם גם בעלי טעם טוב יותר והם מסוגלים לעמוד בגידול כל השנה
מדענים מאוניברסיטת קליפורניה-דייוויס פיתחו חמישה זני תותים עמידים בפני נבול פוסריום, מחלה פטרייתית קטלנית ללא מרפא. התותים החדשים עשויים להוות פתרון עבור חקלאים שמאבדים לעתים קרובות חלקים מהיבול שלהם בגלל אותה מחלה.
כמעט 90% מהתותים הנמכרים ברחבי ארה"ב גדלים בקליפורניה, אבל נבול הפוסריום הטפיל היא אחת הסיבות הנפוצות ביותר לאובדן יבול, מה שמקשה על המגדלים לייצר אספקה עקבית. לרוע המזל, יותר ממחצית מהתותים שנשתלו בארה"ב מאז 2014 לא היו עמידים בפניו, על פי UC Davis.
"אלה מספקים את אותה תשואה או טובה יותר והם עמידים לנבול פוסריום", אומר סטיב קנאפ, פרופסור מכובד במחלקה למדעי הצמח ומנהל תוכנית גידול התותים של האוניברסיטה, "יש להם אוסף טוב יותר של תכונות. הם עדיפים".
רק בשנת 2005 החל הנבול פוסריום להפוך לבעיה עבור תותים. באותה שנה הפסיק השימוש ב"מתיל ברומיד", חומר חיטוי וחומר הדברה, בארצות הברית. החיידקים שכבו באדמה, וכעבור כשנה, מקרים החלו להופיע ולהתגבר עם הזמן, מה שהוביל את החקלאים לדאוג שהתותים שלהם עלולים להיהרס .
"המחלה המריאה במהירות ואנחנו צריכים להגיב במהירות כדי לתת מענה לצורך", מסביר גלן קול, מגדל ומנהל שדה בתוכנית לגידול תותים.
הצוות השיג DNA מאלפי צמחים ופיתח כלים גנטיים לסינון וזיהוי גנים עמידים לנבול פוסריום. על ידי הבנה גנטית גדולה יותר של מגוון רחב של צמחים, הצוות הצליח לייצר תותים עמידים בצורה הרבה יותר יעילה מאי פעם.
עוד ב-
התותים החדשים שפותחו אינם רק עמידים לפתוגן, אלא בעלי טעם טוב יותר והם מסוגלים לעמוד בגידול כל השנה. "אנו מצפים שלזן הזה יהיה משיכה מסחרית רחבה", מסכם קנאפ.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.כל הכבודהשאלה אים זה טעים? 04/2023/24הגב לתגובה זו1 0כאחת שאוהבת תותים היתי שמחה ליטעוםסגור



