דיגיטל וטק

ענף ההייטק במשבר: "יש לנו בעיית פוזישן, משקיעים לא מוכנים להסתכן"

במסגרת מפגש של יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות עם בכירי התעשייה בהייטק הישראלי, עסקו הבכירים על האתגרים הרבים שהענף מתמודד איתם בימים אלו. אלי פרץ, מנכ"ל ASTERRA: "יש לנו בעיית פוזישן, משקיעים לא מוכנים לקחת סיכונים"
נבחרת החדשנות (צילום מרכז פרס לשלום ולחדשנות)
במהלך מפגש מיוחד של חמי פרס, יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות  עם נבחרת החדשנות של מרכז פרס שמורכבת מבכירי התעשייה בהייטק הישראלי, עסקו הנוכחים בחוסן ובתקומה של ענף ההיי טק מפרוץ מלחמת "חרבות ברזל". בין הנוכחים במפגש המיוחד, ישתתפו בכירים מתעשיית ההייטק בישראל אשר חברים בנבחרת המרכז.
חמי פרס, יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות ושותף מייסד בקרן פיטנגו, שיתף את הנוכחים בחוויותיו האישיות בתקופה זו: ״העשור הנוכחי איננו עשור אבוד למרות המצב בעולם בכלל ומלחמת אוקטובר. אני מאמין שההשקעות בהייטק יחזרו ובגדול. בשיחות שלי עם משקיעים מהעולם אני שומע כיצד הם תופסים את ישראל כמדינה בעלת חוסן אדיר ואנשים מדהימים שפועלים בה".
 



יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות ציין כי הוא אופטימי בנוגע לעתידו של ענף ההייטק: "אני מאמין שעוד יבואו ללמוד איך צומחים מתוך משבר קשה כ"כ, צריך להסתכל קדימה ולא להיבהל, לאמץ טכנולוגיות חדשות ולהאמין ביכולת שלנו להתגבר ולצמוח".

בניגוד אליו, ציין אלי פרץ, מנכ"ל ASTERRA, כי ענף ההייטק מתמודד בימים אלו עם אתגרים לא פשוטים בתחום העסקים: ״אני מסתובב בעולם ויש לנו ׳בעיית פוזישן׳, אני נפגש עם לקוחות ומשקיעים והתחושה שהיא שאנחנו במהלכו של משבר עמוק ושעברנו אסון, יש אמפטיה וסימפטיה אבל לא בהכרח מוכנים לקחת סיכונים".
מלבד ענף ההייטק, ענף החקלאות הישראלית ספג מכה קשה מפרוץ המלחמה הנוכחית החל ממחסור בכוח עבודה ועד לפגיעה בתוצרת החקלאית. ליאור שליו, מנכ"ל SIMPLIIGOOD סיפר על חוויותיו בהקשרי החקלאות והמזון: "ענף החקלאות שלנו חטף מכה, חשוב שחברות ימציאו מחדש את תחום החקלאות הישראלית, שימוש בחדשנות כדי ליצור הזדמנויות תעסוקה חדשות לקיבוצי ויישובי העוטף".

(צילום:  מרכז פרס לשלום ולחדשנות)

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה