השוק
בעלי קפה קפה חושף: זו הארוחה הכי לא משתלמת לרשת
רונן נמני מסביר כיצד המחירים הגבוהים של ארוחות בוקר נובעים מעלויות תפעוליות: "ארוחת בוקר היא הפריט הכי לא כדאי בתפריט לבית הקפה... עלות העבודה היא פי 7''
רשת "קפה קפה" חוגגת רבע מאה לפעילותה בנקודת ציון משמעותית - פתיחת סניף חדשני בנתב"ג. תחת הכותרת "קפה קפה 2.0", הבעלים רונן נמני סיפר בראיון נרחב ומרתק ל-YNET על הסניף החדש וחשף איזו מנה הכי לא כדאית למסעדות להחזיק בתפריט.
"ביום הפתיחה מכרנו 2,830 כוסות קפה - זה היה מטורף, מעבר לכל הציפיות," מעיד נימני, הבעלים, שהשקיע 5 מיליון שקל במיזם. במקביל, הקבוצה המנהלת 16 מותגים שונים ו-81 סניפים מרחיבה את פעילותה עם המותג החדש "פת אנד פאף" ועם תכניות לפתיחת סניף ראשון של "רובן" במיאמי.
הצלחתה של הרשת מגיעה בתקופה מאתגרת לענף ההסעדה, שעובר טלטלות משמעותיות בשנים האחרונות. נימני חושף את המציאות הכלכלית המורכבת: "אם הייתי נשאר בנדל"ן הייתי היום בין הגדולים ובלי כאב הראש של התעסקות עם זכיינים. עסקי ההסעדה הם הכי קשים במדינה." הוא מסביר כיצד המחירים הגבוהים של ארוחות בוקר נובעים מעלויות תפעוליות: "ארוחת בוקר היא הפריט הכי לא כדאי בתפריט לבית הקפה... עלות העבודה היא פי 7. בחודשים האחרונים יש ירידה של כ-7% במחזור. המדד קופץ, האינפלציה עולה, הכל נורא מתייקר גם לנו."
למרות האתגרים, הקבוצה ממשיכה להתחדש ולהתאים את עצמה למגמות השוק המשתנות. המעבר לקונספט של "קפה-דלפק בשירות עצמי" מהווה תגובה למחסור בכוח אדם ולהעדפות הצרכנים שהשתנו מאז הקורונה. נימני מודה שסניף נתב"ג הוקם בעיקר משיקולים תדמיתיים: "סביר שלא נרוויח הרבה, ואולי זה לא שווה את ההשקעה... אבל זה היה חשוב לי במובן שלהגיד שאנחנו פה על המפה, בקטע שיווקי-תדמיתי." הוא מסכם את המצב בענף ההסעדה בכלל: "פעם הרווחיות בענף הייתה 20% על המחזור, היום נשחקנו כבר ל-8%".
רק לאחרונה פורסם על מחדל בסניף של רשת קפה קפה בגרנד קניון בחיפה. לקוחה שהזמינה חשבון במסעדה זעמה אחרי שגילתה כי הוסיפו לה תשלום של 10% שירות ישירות לחשבון, זאת מבלי שביקשה להשאיר טיפ.
עוד ב-
על פי הדיווח ב''וואלה", אותה לקוחה פנתה אל אחראית המשמרת וטענה בפניה שהדבר שעשו בסניף אינו חוקי. לקוחות נוספים שישבו בסמוך נדהמו לגלות שחייבו אותם ב-10% שירות מבלי שישימו לב לכך, וטענו כי הם כבר כמעט שילמו את החשבון כולל 10% שירות נוספים, כך שלמעשה הם כמעט שילמו מחיר כפול מבלי שהתכוונו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(10):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
10.בקצב הזה רק קפה למכוררונן 04/2025/20הגב לתגובה זו0 02830 כוסות קפה ביום זב 2 כוסות בדקה מעל 40 אלף שקל ביום רק על קפה 30 יום בקצב כזה זה מליון ורבע שקל רק מקפה בחודש !!!סגור
-
9.מה עם שוברים ?אא 04/2025/20הגב לתגובה זו0 0בכל מועדוני לקוחות ניתן לקנות שוברים לארוחות בוקר במחירים של 60-80 שח לזוג הרבה פחות ממה שעולה בבית הקפה. אז כנראה שהמצב לא כל כך קשה.סגור
-
8.ממש כואבP 04/2025/20הגב לתגובה זו0 0כמה עוד בכי , אז תפתח רק בצהרייםסגור
-
7.14 שקל על קולה זה הם אוהביםשי 04/2025/20הגב לתגובה זו3 0בקבוק קטן שהם קונים בשקל וחצי ...עולה לנו 14.שקל...זה. הסדר 1000אחוז רווח בלי לעשות כמעט כלוםסגור
-
6.לעשוק ולבכותקופיקו סלט 04/2025/20הגב לתגובה זו1 0תמשיכו לעשוק ולבכות ממש לרחם עליכם...סגור
-
5.הקמת סניף 2-3מיליון רווח 100 אלף בחודשמשה 04/2025/20הגב לתגובה זו1 0סיכון גבוה והרבה זמן עד שמתחיל להרוויח לא שווהסגור
-
4.המדד קופץישראל 04/2025/20הגב לתגובה זו0 0וגם האינפלציה? זה אותו הדבר.. מדד המחירים הוא זה שמציג את השינוי בערך הקנייה של המטבע. אכלו לי שתו לי.סגור
-
3.וואלה בנדל"ן מלקקים דבש...מרדכי 04/2025/20הגב לתגובה זו0 0ראיון סתמי אף אחד לא עובד בשביל רווח של 7% ובטח לא במזון...כוס קפה בלקחת במקסימום עולה 3שח בכמה מוכרים פי 300% ויותר!!!סגור
-
2.העסק מפסיד בעלי הרשת עניים הפעילות רק לצדקה (ל"ת)גיא 04/2025/20הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.מספיק לבכותmeir 04/2025/20הגב לתגובה זו0 0מתי יהיה גבול לבושה אתם גובים מופקעים על כל סלט הכי פשוט בעולם ועם מזמינים דג על פרוסה של דג קפוא נטול טעם מכירים מופקעים מספיק לבכות . הבעיה שהצרכן הפראייר ממשיך לשלפ לכם כל מוצר עממי במחיר של מוצר איכותיסגור