השוק
הממשלה החלה בהרכבת תקציב 2026: "נקווה שתהיה קלה יותר"
למרות המשבר סביב חוק הגיוס, במשרד האוצר כבר החלו לתכנן את תקציב 2026, זאת במידה והממשלה תישאר בשלמותה עד אז: "כבר התחלנו במלאכת הרכבת התקציב, היא לא תהיה קלה אבל מקווה שתהיה קלה יותר מתקציב 2025"
למרות משבר חוק הגיוס שמאיים על הממשלה, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר היום בישיבת סיעתו הציונות הדתית, כי לאחר אישור תקציב 2025 לפני שלושה חודשים, הם ממשיכים לעבוד על תקציב 2026, זאת במידה ויצלחו את המשבר עם החרדים.
שר האוצר התייחס בפתח ישיבת סיעתו גם לגרעון שנוצר בעקבות הימשכות המלחמה ואמר כי לפחות כרגע לא נראה שיצטרכו לפרוץ את התקציב וכרגע לא ידוע על תקציב שצריך להביא למשרד הביטחון ממשרדים אחרים: "זה תלוי בהתפתחות המלחמה ובמשך הזמן שהיא עוד תיקח, יש לנו עדיין רזרבה של 3 מיליארד שקלים וזה נותן איזה גישור"
עוד ב-
לטענתו של סמוטריץ' גם במידה והממשלה תצלח את משבר הגיוס ותצטרך לאשר תקציב ל-2026 הרכבת התקציב לא תהיה קלה, אולם הוא מקווה שהיא קלה יותר מאשר היה בשנת 2025 בתקווה שהמדינה כבר תתאושש ממצב המלחמה ותגיע למצב של צמיחה כלכלית: "אנחנו כבר התחלנו לעבוד על כל המרכיבים שצריך כדי לתמוך בחזרה לצמיחה גבוהה, הנתונים שהוצגו לנו די טובים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



