השוק

בנק חדש יקום בישראל? זה המהלך הדרמטי שיפתח את התחרות

שתי ענקיות פינטק, רבולוט הבריטית וראפיד הישראלית, החלו במגעים מתקדמים עם בנק ישראל לקבלת רישיון "בנק רזה" שיאפשר להן להציע פיקדונות ואשראי לציבור
מערכת ice |  1
בנקים-אילוסטרציה (צילום shutterstock, Magma Images)
שתי חברות פיננסיות בינלאומיות, רבולוט הבריטית וראפיד הישראלית, מקיימות שיח עם בנק ישראל במטרה לקבל רישיון לפעול כבנק רזה בישראל. כך פרסם הבוקר אתר "כלכליסט". במסגרת הרישיון, יוכלו החברות להציע לציבור פיקדונות ולהעניק אשראי, כחלק ממהלך שמובילים בנק ישראל ומשרד האוצר לפתיחת שוק הפיקדונות לתחרות.
את הדברים חשף דני חחיאשוילי, המפקח על הבנקים, במהלך כנס שנערך באוניברסיטת רייכמן. לדבריו, בנק ישראל כבר נמצא בשלב של מגעים עם שני גופים שמביעים עניין בהגשת בקשה רשמית.
החברה המובילה את המהלך היא רבולוט (Revolut), חברת פינטק ובנקאות מהגדולות באירופה. החברה השנייה היא ראפיד (Rapyd), שפועלת כיום בעיקר מחוץ לישראל ומספקת פתרונות תשלומים לעסקים וצרכנים, כולל העברות בנקאיות, תשלומים במזומן ובאמצעות ארנקים דיגיטליים.
רישיון "בנקאי רזה", כפי שמוגדר במתווה הביניים של בנק ישראל ואוצר, הוא רישיון בנקאי מוגבל המאפשר לגופים חוץ־בנקאיים — כמו חברות כרטיסי אשראי, גופים מוסדיים ואף חברות עסקיות — לגייס פיקדונות ולמסור אשראי, בכפוף להגבלות רגולטוריות מותאמות לגופים בעלי נכסים של עד כ‑50 מיליארד ש"ח (כ‑2% ממערכת הבנקאית). תנאי הרישוי כוללים הקמת ישות נפרדת, עמידה בדרישות הון ונזילות פחות נוקשות מאלה של בנקים מלאים, ומגבלות פעילות בתחומים כמו קריפטו, פעילות בינלאומית וייעוץ השקעות. המטרה המרכזית ברפורמה היא להגביר את התחרות בשוק הפיקדונות והאשראי, להוזיל את עלויות המימון ולהציע לצרכן ריביות טובות יותר.
באוגוסט שנה שעברה, בנק ישראל הודיע על הקצאת קוד זיהוי ייחודי לרבולוט (Revolut). מהלך זה מסמן את התחלת תהליך החיבור של רבולוט למערכת התשלומים הישראלית. קוד הזיהוי הוא שלב מרכזי בהשתלבות החברה בשוק התשלומים המקומי. רבולוט היא החברה הגלובלית השנייה שקיבלה קוד זיהוי בישראל, אחרי חברת ריווייר (Rewire) הישראלית, שקיבלה את הקוד באפריל השנה.
חברת הפינטק ראפיד, הגישה בדצמבר האחרון בקשה רשמית לרשות ניירות ערך לקבלת רישיון סולק מורחב, תוך מטרה להנפיק כרטיסי אשראי ולהתחרות באופן ישיר בשחקניות הקיימות כמו ישראכרט, MAX וכאל.
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חבורת ליצנים
    שקר הבנקאות והבל העי 06/2025/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין תחרות אמיתי בשוק הבנקאות כולכם עבדים ומשרתים עד שלא תקומו ותכריזו די תאכלו חרא משועבד לגזלנים
    סגור