השוק

הקבלן מהחזקים בישראל קורס בחובות ענק: הסדר החוב שהציע נשלל

המדינה מתנגדת להסדר החובות של דודי אפל שקורס תחת עשרות מיליוני שקלים בחובות. הוא הציע 50 מיליון שקל שיחולקו ל-4 שנים, אבל עמדת הפרקליטות מתלכדת עם דעתו של כונס הנכסים הרשמי אך מנוגדת לרצון רוב הנושים שתמכו בתכנית המוצעת
מערכת ice |  12
דודי אפל (צילום פלאש90)
לאחר שבית המשפט לא אישר את הסדר החוב של מי שפעם היה בכיר בליכוד וקבלן ענק והיום הרחק מימי הזוהר, דודי אפל כעת נופלת עליו מכה נוספת. איש עסקים בן 75 שהיה בעבר קבלן ומקורביו של ראש הממשלה המנוח אריאל שרון, ביקש להתחיל מחדש אחרי שנים בפשיטת רגל, אך רשויות המדינה הודיעו היום בבית המשפט המחוזי על התנגדותן לתכנית הסדר החובות שהציע לנושיו. אפל,
על פי הפרסום של YNET אפל ביקש לשלם לנושיו מינימום של 50 מיליון שקל במהלך תקופה של עד ארבע שנים, לאחר שנמצא בהליכי פשיטת רגל כ-13 שנה. עמדת הפרקליטות מתלכדת עם דעתו של כונס הנכסים הרשמי אך מנוגדת לרצון רוב הנושים שתמכו בתכנית המוצעת. במיוחד בולטת ההפיכה בעמדת משרד הבינוי והשיכון - הנושה העיקרי - שקודם לכן תמך בהסדר אך כעת מתנגד לו. המשנה לפרקליט המדינה לעניינים אזרחיים, עיתן לדרר, הבהיר כי ההחלטה התקבלה לאחר התייעצות עם כלל הגורמים הרלוונטיים והיא מייצגת עמדה אחידה של כל רשויות המדינה.
כזכור לפני כחודש על פי פרסום של כלכליסט, בהתפתחות משמעותית בתיק פשיטת הרגל הממושך של איש העסקים דוד אפל, הורתה השופטת איריס לושי-עבודי מבית המשפט המחוזי בתל אביב לפרקליט המדינה להביע עמדתו לגבי הסדר נושים מוצע.
דווח כי ההחלטה של השופטת הגיעה בעקבות דיון שהתקיים ביום חמישי האחרון, כשבית המשפט מבקש לקבל את עמדת המדינה לפני שיכריע בשאלה האם לאשר את ההסדר המוצע שיסיים פרק כלכלי מסובך וארוך יוצא דופן במשכו, המתנהל כבר 13 שנים.
כזכור בהצעת הסדר חוב שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, מציע אפל לשלם לנושיו לפחות 50 מיליון שקל בתוך ארבע שנים - סכום המהווה כ-55% מחובותיו המוכרעים העומדים על כ-87 מיליון שקל. הרוב המוחלט של הנושים, כולל המדינה שהיא הנושה המרכזי, כבר אישרו את ההצעה שבה יתבססו התשלומים על הכנסותיו העתידיות של אפל.
שמו של איש העסקים ופעיל הליכוד דודי אפל כבר נקשר בעבר בפלילים ובחובות כספיים. הוא ריצה עונש מאסר בפועל בגין עבירות שוחד בהן הורשע. רצף האירועים האחרון החל בחודש מרץ כאשר קיבלה המשטרה דיווח על חפץ חשוד ליד רכבו של אפל. ככל הנראה היה מדובר במטען דמה שכוון אל איש העסקים, שקיבל באותו אירוע גם פתק מאיים שהונח על הרכב. 
נראה כי התוקפים לא הסתפקו רק באיום. רימון הלם הושלח אל עבר לובי הבניין וגרם לנזק לרכוש. האירוע, שהתרחש ב-23 לחודש מאי 2024, לא הסתכם רק בזריקת רימון הלם, ובאותו לילה הושחתה דירתו של אפל בבניין. לפני כשבועיים הושלח עוד רימון הלם אל עבר הבניין.
תגובות לכתבה(12):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 10.
    הפטרון אריק שרון לא פה להציל לו את הישבן
    פחחחח 06/2025/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תשלם הכל או שב בכלא. זה לא אי יווני כאן
    סגור
  • 9.
    חובות מחזירים?
    אזרח 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אבי לימד אותי חובות מחזירים אסור לעשוק לגזול אנשים
    סגור
  • 8.
    ב
    א 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האיש בן 75 כתוב נכנס לגיל שאפשר למות כל יום רוצה הסדר אם ימות אין שקל לו חבל
    סגור
  • 7.
    דודי
    משה 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    0 3
    אחד ממצביעי הליכוד
    סגור
  • 6.
    עוד מושחת עלוב
    דוויד 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    2 0
    דוד לוי מת , אין אפשרות לקמבן יותר, שקרן עלוב
    סגור
  • טען עוד
  • רק מיליון
    איתנה 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צריכה. רק מיליון אחד בית לבת שליחיה בתנאים קשים+ חמישה ילדים,זהמדבר על 50 מיליון! אין צדק, עזרו לי
    סגור
  • 5.
    בקרוב אצל כל החונטות
    אשל 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    2 1
    שמחזיקים במונופולים בנקים ועמדות כוח שאחראים על יוקר המחייה אנשים לא גומרים את החודש והבנקים עשו מיליארדים השנה על חשבוננו מושחתים בקרוב כולם יפלו מהנכסים שהם כמו חזירים בולעים עוד נתח ועוד נתח של המדינה של הריבון של האזרחים ששולחים את ילדיהם לקרב איחס להקיא עליכם על הגלימות השחורות ואהרון זבל ברק בראשם שהוא ראש הנחש "היהודי"
    סגור
  • 4.
    יש לכם טלפון שנתרום לו? תחלטו נכסים שלו. (ל"ת)
    מוטי 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 3.
    ישלם 50 מיליון
    יאיר 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך פושט רגל ישלם 50 מיליון,זה שקרן ונוכל
    סגור
  • 2.
    למה הכונס מתנגד?
    בני 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חשבתם כמה כסף עושה הכונס ? אני לא חבר של מר אפל ואפילו חושב שהוא מושחת . אני גם בטוח שהכונסים הם לא צדיקים תמימים !!!!. הם מתעשרים מניהול הכינוס. אי קבלת ההסדר מעשירה אותם על חשבון הנושים . רק המדינה מעלימה עין מנושא זה. האם מישהו מקבל מעטפה שמנה ? ההגיון הילידי
    סגור
  • כונס מכנס ומכניס כספים
    יוסף 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל כונסי הנכסים ממנים את החברים שלהם למפרקים מסדרים להם נתח שמן ומתחלקים בשלל
    סגור
  • 1.
    עבריין נישאר עבריין
    גדעון 06/2025/16
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הסכם אם יהיה, צריך לשמש תמרור אזהרה לעבריינים הפושטים רגל בכוונה במקום לעמוד בהתחייבויותיהם. להיכן נעלמו הכספים שכביכול "הפסיד"? צריך לרוקן אותו מנכסים אישיים.
    סגור