השוק

למרות הסיכונים - זו התחזית למניית אנבידיה

האנליסט עטיף מאליק מסיטי צופה שמניית אנבידיה תעלה ב-20% למחיר של 190 דולר - אבל ברקע הסיכונים בזירת המאקרו עדיין מרחפים
רוי שיינמן | 
אנבידיה (צילום shutterstock)
מניית אנבידיה ירדה אתמול ב-0.7% למחיר של 158.2 דולר, כשברקע פורסמה תחזית מעודכנת ואופטימית מצד בנק ההשקעות סיטי, שהעלה את מחיר היעד למניה ל-190 דולר - מחיר שמשק, אפסייד של כ-20% לעומת המחיר הנוכחי. בשבוע האחרון מניית אנבידיה כמעט ללא שינוי על רקע חששות גוברים מהחמרת מלחמת הסחר, ובעיקר אי הוודאות סביב מדיניות המכסים של דונלד טראמפ שלוחצת על כל מגזר השבבים.
הירידה גם הרחיקה את אנבידיה, לפחות זמנית, מהשגת שיא חדש - לאחר שבסוף השבוע שעבר עמד שווי השוק שלה על 3.89 טריליון דולר, קרוב מאוד לשיא של אפל שהגיע ל-3.915 טריליון דולר בדצמבר, כשהצפי בשוק הוא שאנבידיה תהפוך לחברה הראשונה בהיסטוריה ששווי השוק שלה חוצה את רף ה-4 טריליון דולר.
מי שדווקא בחר להתמקד בפוטנציאל של אנבידיה הוא האנליסט עטיף מאליק מהבנק האמריקאי סיטי, שהותיר המלצת "קנייה" והעלה את מחיר היעד ל-190 דולר. מאליק נימק את הצעד בכך שהוא מזהה ביקוש הולך וגדל מצד ממשלות לטכנולוגיות בינה מלאכותית - מהלך שעשוי להקפיץ את השוק הכולל של שבבי AI למרכזי נתונים לשווי של יותר מחצי טריליון דולר עד שנת 2028.
לפי הערכותיו של מאליק, אנבידיה ממוצבת היטב כדי לנצל את הביקוש הזה, בין אם מדובר בצבאות, משרדי ממשלה או מוסדות מחקר שמאמצים טכנולוגיות בינה מלאכותית בקצב מואץ. בכך, הוא מצטרף לשורה של אנליסטים שממשיכים לראות באנבידיה את המובילה הבלתי מעורערת של המהפכה הטכנולוגית הנוכחית.

אבל לא הכל ורוד. מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג כבר התריע לפני מספר חודשים כי הגבלות הייצוא שממשלת ארה"ב מטילה על יצוא שבבים לסין עלולות לגרום לפגיעה שנתית של עד 15 מיליארד דולר במכירות החברה. כעת אנבידיה אף הודיעה כי תפסיק לכלול את סין בתחזיותיה, והעריכה כי ברבעון השני לבדו היא צפויה לספוג פגיעה של 8 מיליארד דולר בהכנסות עקב ההשפעות הישירות של ההגבלות.
עוד גורם שהכביד על מגזר השבבים הוא הדיווח של ענקית האלקטרוניקה הטייוואנית פוקסקון, שותפה מרכזית של יצרניות שבבים רבות ובהן אנבידיה. אמנם פוקסקון פרסמה הכנסות שיא לרבעון השני, אך הזהירה מפני האטה פוטנציאלית כתוצאה מתנאים מקרו-כלכליים, מתיחות גיאופוליטית ותנודתיות בשערי החליפין. המניה שלה בבורסת טאיפיי ירדה קלות בעקבות הדוח.
בינתיים, מניית אנבידיה נסחרת לפי שווי של 3.89 טריליון דולר אחרי עלייה של 17.8% מתחילת השנה ושל 26% בשנה האחרונה. המניה נסחרת לפי מכפיל רווח עתידי של כ-27 על הרווחים הצפויים לה בשנה הבאה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה