השוק

אתר יד 2 עומד להמכר בעסקת מיליארדים: אלו הרוכשים הפוטנציאליים

ארבע קרנות השקעה זרות נחשבות ומוערכות מתמודדות על הכתר. בנקי השקעות זרים מלווים כל אחת מהן בתהליך הגשת ההצעות לקרן האמריקאית KKR שאמונה על המכירה. הטוענות לכתר הן פרנסיסקו פרטנרס, אייפקס, בלקסטון וורבורג פינקוס
דסק עסקים | 
אתר יד2 (צילום shutterstock)
עשר שנים לאחר שנמכרה על ידי שאול אלוביץ' בסכום של 806 מיליון שקל, אתר יד2 שוב נמצא במוקד התעניינות של משקיעים פוטנציאליים. המכרז למכירת האתר המוכר אולי ביותר לישראלים בנוגע לרכישת דירות ורכבים במסלול המהיר להשלמת עסקה.
על פי פרסום של כלכליסט (הבוקר) ארבע קרנות השקעה זרות נחשבות ומוערכות מתמודדות על הכתר. בנקי השקעות זרים מלווים כל אחת מהן בתהליך הגשת ההצעות לקרן האמריקאית KKR שאמונה על המכירה. הטוענות לכתר הן פרנסיסקו פרטנרס, אייפקס, בלקסטון וורבורג פינקוס. גם CVC, עשויה עדיין להגיש הצעה על אף שהיא מעט מסוייגת.
האתר המוביל בישראל למודעות יד שנייה, שעבר שינויים משמעותיים מאז אותה עסקה, מוערך כיום בשווי של כ-4 מיליארד שקל (כ-1.3 מיליון יורו), כמעט פי 3 ממחיר המכירה המקורי. המהלך, שמנוהל על ידי בנקי ההשקעות הבינלאומיים ברקליס וסיטי, מעורר עניין רב בקרב משקיעים מוסדיים, אם כי המחיר המבוקש נחשב גבוה משמעותיות מהמוכנות הנוכחית של הרוכשים הפוטנציאליים שמכוונים לסכומים של 600-700 מיליון דולר וכעת אולי קצת יותר.

כזכור בחודש פברואר השנה, על פי "כלכליסט", שורה של גופים פיננסיים מובילים, ביניהם קרנות השקעה בינלאומיות וישראליות, כבר החלו במגעים ראשוניים עם קרן KKR האמריקאית, שצפויה לקבל את השליטה ביד2 בחודש הבא במסגרת פיצול עסקי קבוצת אקסל שפרינגר. אף אחת לא צלחה. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה