השוק

המשבר הכלכלי של עופר ינאי: הפסדי הענק בהפועל ת''א נחשפים

המועדון שואף לגייס 20 מיליון שקל מעשרות משקיעים פרטיים דרך פלטפורמת השקעות דיגיטלית. המציאות הפיננסית מטרידה: המועדון סיים את 2024 עם הפסד של 40 מיליון שקל, למרות שזרימות הון משמעותיות של כמעט 100 מיליון שקל השנה בלבד
דסק ספורט |  6
עופר ינאי (צילום משה שי / פלאש 90, shutterstock)
מועדון הכדורסל הפועל תל אביב מצוי במצב כלכלי קשה ומנסה למצוא פתרון באמצעות מהלך גיוס יוצא דופן. עופר ינאי, הבעלים המרכזי של המועדון והמחזיק ב-56% ממניותיו, פתח בקמפיין השקעות המתייחס למועדון בשווי של 180 מיליון שקל, תוך שהוא שואף לגייס 20 מיליון שקל מעשרות משקיעים פרטיים דרך פלטפורמת השקעות דיגיטלית.
אבל על פי פרסום בכלכליסט המציאות הפיננסית מטרידה: המועדון סיים את 2024 עם הפסד של 40 מיליון שקל, למרות שזרימות הון משמעותיות של כמעט 100 מיליון שקל השנה בלבד - כולל 38 מיליון ממשקיעי הון סיכון והתחייבויות נוספות של הבעלים. ינאי מציג את המהלך כהכנה להנפקה עתידית בבורסה.

רק לאחרונה עופר ינאי זכה לקבל 'לא' אחד גדול וכואב. השמועות על כניסתו האפשרית של אסף רפפורט, אחד מהאנשים העשירים בישראל, כאחד המשקיעים בהפועל תל אביב, נדחו הבוקר על ידי מקורביו וכעת גם על ידו. 
מטעמו של אסף רפפורט נמסר בתגובה לפרסומים כי ייתכן וייכנס כבעלים נוסף: ״היה לי ממש כיף במשחק האחרון של הפועל תל אביב, אולם אין לי כוונה להיכנס כבעלים לקבוצת כדורסל בשלב זה״.
רפפורט, שהקים את Wiz ומכר אותה לגוגל ב-32 מיליארד דולר, עוסק כיום בעיקר בהשקעות בסטארטאפים, בעיקר בתחומי אבטחת מידע. בעבר ניהל את מיקרוסופט ישראל והצטיין בניהול עובדים ובהשגת תוצאות. ספורט הוא תחום משני עבורו, בעוד אהבתו הגדולה היא לכלבים ופעילות חברתית.
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    בגלל זה תוקף את השופטים.
    יוני 11/2025/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא יודע להפסיד בכבוד.לא מתאים.
    סגור
  • 3.
    זה לא ברור שיפסיד הרבה כסף?
    אריק 11/2025/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תקציב ענק עם הכנסות קטנות הם לא מכבי עם קהל אוהדים עצום
    סגור
  • המילחמה ומשחקי הבית
    יש קהל עצום 11/2025/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שנערכים בחו"ל, זה מכה כלכלית עצומה. פגיעה בהכנסות והוצאות אדירות.
    סגור
  • 2.
    נקווה שזה לא עוד סיפור עלייתו ונפילתו
    חגי 11/2025/10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עופר ינאי סיפור עצוב איש טוב ,כוונות טובות החלטות רעות..דרך רעה..
    סגור
  • 1.
    מאיגרא רמא לבירא עמיקתא
    אוי ואבויי.. 11/2025/10
    הגב לתגובה זו
    2 1
    מי שממן חילולי שבת המוניים עם כיפה על הראש.. הקב"ה לא יסלח לו. חבל מאוד
    סגור
  • אל נקמני "לא שוכל"
    אל מזרחי 11/2025/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא סולח ונוקם באמצעות הרג ואסונות
    סגור