השוק

שוק ההון רותח: אחרי תדהר - עוד חברת נדל"ן נכנסת לבורסה

גל ההנפקות בענף הנדל"ן ממשיך לצבור תאוצה: אחרי תדהר - קבוצה הבנייה והייזום בסט תנפיק מניות. עיקר המניות יוצעו למוסדיים, 30% יוקצו לציבור. כל הפרטים
מערכת ice | 
דירות בורסה (צילום פלאש 90/ מרים אלסטר, יחצ)
גל ההנפקות בענף הנדל"ן תופס תאוצה: יממה אחרי שענקית הנדל"ן תדהר הגישה את טיוטת התשקיף לקראת הנפקה, קבוצת הבנייה והנדל"ן BST, חברת ביצוע וייזום, פרסמה טיוטת תשקיף להשלמה לקראת הנפקה ראשונית של מניותיה לציבור (IPO) בבורסה לניירות ערך בתל אביב. גם קבוצת אברהמי של יוסי אברהמי וב.ס.ר הנדסה מתכננות בקרוב הנפקה בבורסה. בנוסף, מ.ו השקעות עלולה להיכנס בחודשים הקרובים.
את המהלך מובילה חברת החיתום ברק לאומי חתמים. כידוע, קבוצת BST נמצאת בשליטתה של משפחת טנוס. אליה הצטרפה כשותפה אסטרטגית ענקית הביטוח והפיננסים קבוצת הפניקס, המחזיקה כיום בכ-20% ממניות החברה - זו הבעת אמון משמעותית עוד בטרם הפיכתה לציבורית.
הקבוצה פועלת בשלושה מגזרים מרכזיים המייצרים לה סינרגיה מלאה: ביצוע וגמרים: קבלנות של פרויקטי מגורים, משרדים ומסחר מורכבים בישראל; ייזום נדל"ן בארץ: איתור, תכנון והקמה של מתחמי מגורים ותעסוקה; ופעילות נדל"ן בינלאומית: זרוע "BST קנדה", המתמקדת בפרויקטי מולטי-פמילי (מגורים להשכרה) ומרכזים רפואיים בצפון אמריקה.
על פי פרטי טיוטת התשקיף, מבנה ההנפקה של BST משלב בין פנייה לגופים המוסדיים הגדולים לבין הציבור הרחב. עיקר המניות יוצעו למשקיעים מוסדיים והיא תבצע התקשרות מוקדמת עם משקיעים מסווגים. בנוסף, היא תשריין 30% מהמניות לציבור הרחב, באותו המחיר ובאותו היום שיוקצו המניות למוסדיים.
לצד המניות החדשות שיגויסו, החברה תרשום למסחר כ-16.4 מיליון מניות רגילות. בקרוב תפרסם בסט ייזום הודעה משלימה שתכלול את המחיר והכמויות המדויקות, כאשר תקופת הגשת ההזמנות תחל לפחות 5 ימי עסקים לאחר מכן.
הדיווח של קבוצת BST מגיע פחות מ-24 שעות לאחר דרמת ענק נוספת בשוק ההון, כאשר אתמול הגישה קבוצת תדהר תשקיף להשלמה לקראת הנפקת ה-IPO שלה.
המהלך של תדהר, המובל על ידי המנכ"ל אורי לוין (לשעבר מנכ"ל בנק דיסקונט), צפוי להעריך את שווי החברה ביותר מ-6 מיליארד שקלים – נתון שיציב אותה כאחת משלוש חברות הנדל"ן הגדולות בבורסה בתל אביב. ההנפקה של תדהר, המלווה על ידי לידר הנפקות ודיסקונט קפיטל חיתום, תכלול גיוס מניות חדשות לצד הצעת מכר של המייסד והיו"ר גיל גבע, וצפויה לעמוד על היקף חסר תקדים של כ-1.5 מיליארד שקלים – מה שצפוי להכתיר אותה כהנפקה הגדולה ביותר בשוק המקומי מזה שנים. גם בתדהר, בדומה ל-BST, מחזיקה חברת ביטוח גדולה (הראל) כשותפה אסטרטגית עם 15% מהמניות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה