השוק
ההכנסות של רשת רמי לוי גדלו ב-8% ברבעון השלישי, הרווח הנקי הוכפל
חברת הקמעונאות הענקית פרסמה את הדוח ודיווחה על הכנסות בגובה של למעלה מ-1.6 מיליארד שקל, עלייה של 6% בפדיון החנויות, רווח נקי של 48 מיליון לעומת 23.8 אשתקד. הרווח התפעולי עלה מ-47 מיליון ל-77 מיליון שקל. הנתונים בפנים
אחרי שרוב רשתות הקמעונאות פרסמו דוח הרבעון השלישי שלהן ודירגנו אותן כאן ב-Ice, גם רמי לוי שיווק השקמה פרסמה הבוקר (שני) את הדוח שלה ודיווחה על תוצאות מצוינות על רקע התפשטות נגיף הקורונה – עלייה גבוהה בהכנסות, שיפור משמעותי ברווחיות והכפלת הרווח הנקי.
על פי הדוח, ההכנסות ברבעון צמחו בכ-8% לכ-1.66 מיליארד שקל - תוספת של 124 מיליון שקל בהכנסות הודות לעלייה של 6.3% בפדיון חנויות זהות ופתיחת שני סניפים חדשים. הרווח הנקי ברבעון הוכפל לכ-48 מיליון שקל בהשוואה לכ-23.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, בעקבות הצמיחה בהכנסות והשיפור ברווחיות.
הרווח התפעולי של רמי לוי ברבעון השלישי של שנת 2020 עלה בכ-64% לכ-77 מיליון שקל, בהשוואה לכ-47 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח התפעולי ברבעון השלישי של שנת 2020 עלה לכ-4.64%, בהשוואה לכ-3.06% ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הגולמי ברבעון השלישי של שנת 2020 עלה בכ-15.3% לכ-379 מיליון שקל, בהשוואה 329 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי ברבעון השלישי של שנת 2020 עלה לכ-22.83%, לעומת כ-21.39% ברבעון המקביל אשתקד.
ברבעון החולף הציגה החברה תזרים מזומנים מפעילות שוטפת בסך של כ-235 מיליון שקל, כאשר לחברה קופת מזומנים והשקעות לזמן קצר בסך של כ-825 מיליון שקל. הרשת מפעילה כיום 53 סניפי דיסקאונט (כולל 3 סניפים בזכיינות) ובכוונתה לפתוח 2 סניפים נוספים עד סוף השנה. שיעור ההוצאות התפעוליות – הוצאות מכירה, שיווק, הנהלה וכלליות – ברבעון השלישי של שנת 2020 ירד לכ-18.19%, לעומת כ-18.24% ברבעון המקביל אשתקד.
רשת הבת סופר קופיקס התרחבה ל-35 סניפים וממשיכה להסב סניפים לפורמט "רמי לוי בשכונה"; עד היום הוסבו 17 סניפים. רשת רמי לוי הגדילה החודש את אחזקותיה בחברת קופיקס, בהמשך להגדלה שביצעה באוגוסט האחרון. בנוסף, רשת גוד פארם ממשיכה להתרחב ומונה כיום 26 סניפים, כאשר מתחילת השנה נפתחו 8 סניפים חדשים של רשת גוד פארם.
רמי לוי, מנכ"ל רשת רמי לוי שיווק השקמה, מסר: "אנו גאים לסכם את הרבעון השלישי של השנה, בצל משבר הקורונה, עם צמיחה חד-ספרתית גבוהה בהכנסות, שיפור משמעותי ברווחיות ורווח נקי שהוכפל. אנו מחזקים את הקניות המקוונות ע"י כך שנפתח מחסנים רובוטים, שבאמצעותם ניתן שירות בכל חלקי הארץ. בנוסף, בימים אלו אנו ממשיכים בפיתוח תחום התשלומים הדיגיטליים, בדגש על ארנק דיגיטלי, זאת תוך הסתכלות הצרכים המשתנים של קהל הקונים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.הנוכל הגדולירון 12/2020/01הגב לתגובה זו0 0קרע לעם את הכיס וניצל את הקרונה לטובתו, בטח יתנו לו להדליק משואה נוספת בגיבוי התואר , התכמן הגדולסגור


