השוק

חברת הביוטכנולוגיה Ukko גייסה 40 מיליון דולר בהובלת ענקית התרופות "Bayer"

ההשקעה של ענקית התרופות תשמש את החברה, המפתחת פתרון מבוסס בינה מלאכותית לאלרגיות ורגישויות למזון, להאצת הפיתוח ולניסויים קליניים, לקראת כניסה לשוק
כפיר אדר | 
ענת בינור וינאי עופרן (צילום יחצ UKKO)
חברת הביוטכנולוגיה Ukko, אשר משתמשת בבינה מלאכותית ובטכנולוגיות הנדסת חלבונים כדי לפתח פתרונות לסובלים מאלרגיות ורגישות למזון, הודיעה היום על השלמת סבב גיוס שני (B), בסך 40 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה "Leaps by Bayer" זרוע ההשקעות של ענקית התרופות והחקלאות באייר (Bayer).
קרנות נוספות שהשתתפו היו Continental Grain Company ,PeakBridge Ventures, Skyviews LifeScience,Fall Line Capital והמשקיעים הקודמים בחברה: Khosla Ventures, Innovation Endeavors וקרן ההשקעות של מארק בניוף, TIME Ventures.
הגיוס ישמש את החברה להאצת פיתוח של חלבונים ייחודיים לשימוש בעולם המזון והתרופות עבור ילדים ומבוגרים הסובלים מאלרגיות ורגישויות למזון. הדגש המרכזי של החברה הוא אלרגיות לבוטנים ורגישויות לגלוטן, כולל צליאק.  
Ukko פיתחה פלטפורמה להנדסה מדויקת של חלבונים. בתחום האוכל, אוקו משתמשת בפלטפורמה שלה לתכנון ממוחשב של חלבוני גלוטן משופרים, המיועדים לאנשים הסובלים מרגישויות שונות לגלוטן, כולל צליאק. הגלוטן של Ukko ישמור על כל התכונות הטובות של הגלוטן, אך לא יזוהה כגלוטן על ידי מערכת החיסון. כך, הגלוטן של Ukko יאפשר להכין מוצרי מאפה שלא יגרמו להתקפה של מערכת החיסון. 
בתחום התרופות, Ukko מפתחת תרופה ניסיונית חדשה עבור אלרגיות לבוטנים המבוססת על הכנסת שינויים מזעריים בחלבוני בוטנים כדי להפוך אותם לבלתי אלרגניים. החלבונים האלה ישמשו כתרופות: הם יוכלו ללמד מחדש את מערכת החיסון של הסובלים מאלרגיות להתמודד עימם ולהוריד את הרגישות שלהם לבוטנים בצורה בטוחה. התרופה של Ukko תענה על צורך מרכזי בשוק, על ידי הפיכת הטיפול באלרגיות לבטוח ואפקטיבי יותר מהפתרונות המעטים הקיימים היום, כך שבעתיד תתן גם מענה לאלרגיות נוספות.  
"אנחנו בחזית המהפכה שבה המזון שלנו הופך לתרופה והתרופות שלנו הופכות למזון", אמרה ד״ר ענת בינור, מנכ"לית ומייסדת שותפה של Ukko. "לטכנולוגיה של Ukko יש אפשרות למנף נתונים מדעיים ואנושיים כדי לעצב מחדש את המזון והתרופות שלנו. מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם סובלים מאלרגיות למזון ומומחים רואים בכך מגיפה עולמית. התגברות על תופעת האלרגיה למזון היא קריטית, וזו רק ההתחלה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה