תיירות
אנגליה מקשיחה את תנאי השהייה: החוק שיכפיל את עלות החופשה יצא לדרך
בעקבות הצעת חוק ממשלתית חדשה, התיירים באנגליה צפויים בקרוב לשלם יותר על החופשה. מי שיבחר ללון במלונות יוקרה ישלם סכום משמעותי יותר ממי שיבחר באכסניות או במלונות תקציב
תיירים ישראלים המתכננים חופשה באנגליה בשנים הקרובות צפויים לשלם יותר על לינה בבתי מלון, בעקבות הצעת חוק ממשלתית חדשה (Visitor Levy Bill) שהוגשה רשמית לבית הנבחרים הבריטי ב-4 בנובמבר 2026. המהלך נועד להעניק לראשי רשויות מקומיות סמכות להטיל מס על שהיות לילה במקומות אירוח, במטרה לייצר מקורות מימון חדשים לשיפור תשתיות התיירות.
בשונה ממסי לינה בערים אחרות באירופה, הנגבים כסכום קבוע לכל לילה, המודל הבריטי המתוכנן יחושב כאחוז מעלות האירוח. המשמעות הצרכנית הישירה היא שמס הלינה יתייקר בהתאמה לתקציב החופשה: מי שיבחר ללון במלונות יוקרה ישלם סכום משמעותי יותר ממי שיבחר באכסניות או במלונות תקציב.
עשרה ראשי רשויות כבר התחייבו כי אם יישמו את המס באזורם, שיעורו לא יעלה על 5% ממחיר הלינה. כך, לדוגמה, חדר בעלות של 200 ליש"ט (כ-980 שקלים) יספוג תוספת מס של 10 ליש"ט (כ-49 שקלים), בעוד חדר בעלות של 500 ליש"ט (כ-2,450 שקלים) יחויב בתוספת של 25 ליש"ט (כ-122 שקלים).
הממשלה הבריטית, בגיבויה של שרת השיכון והשלטון המקומי אנג'לה ריינר, קבעה כי ההכנסות מההיטל יישארו בקופות המקומיות. הכספים יושקעו בתשתיות תחבורה, תחזוקת רחובות, שטחים ציבוריים, אתרי תרבות ואירועים. יוזמה זו זוכה לתמיכה מצד ראשי ערים בולטות, בהן לונדון, יורק, ליברפול ומנצ'סטר - שכבר מפעילה מנגנון גבייה דומה במסגרת יוזמה מקומית של המלונאים. ראש עיריית לונדון, סאדיק חאן, בירך על החוק שיאפשר לעיר להשקיע בחוויית המבקרים, וראש הרשות האזורית של ליברפול העריך כי היטל מתון יכניס לאזור כ-18 מיליון ליש"ט בשנה.
היטל הלינה מצטרף לצעד נוסף שייקר את ההגעה לממלכה, לאחר שממשלת בריטניה הודיעה באוקטובר על העלאת מס הנוסעים האווירי (Air Passenger Duty) שתיכנס לתוקף באפריל 2028. עם זאת, נכון להיום הצרכן הישראלי טרם ירגיש את השינוי במחירי המלונות; חוק מס הלינה החדש עדיין כפוף לאישור סופי בהליכי חקיקה בפרלמנט. גם לאחר אישורו, כל רשות מקומית תצטרך להחליט באופן עצמאי האם להפעיל את הסמכות לגבות את ההיטל, באילו תנאים ובאיזה אחוז מדויק.
עוד ב-
כזכור, עיריית ונציה הודיעה לאחרונה על הרחבה משמעותית של מנגנון דמי הכניסה לעיר לקראת עונת התיירות של 2027. המנגנון, שנועד לווסת את עומסי המבקרים, יופעל במשך 72 ימים (מ-26 במרץ ועד 15 באוגוסט) - עלייה חדה לעומת 60 ימים ב-2026 ו-29 ימים בלבד בשנת הניסוי המקורית. במקביל, שעות הגבייה יורחבו ל-08:30 עד 16:30, והתעריף היומי עשוי לטפס עד ל-10 אירו למבקר. מהלך זה נשען על הצלחת המנגנון ב-2026, שהניב לקופת העירייה למעלה מ-5.2 מיליון אירו מכמעט 680 אלף אישורי כניסה, כאשר ההסדרים המלאים והפטורים ל-2027 צפויים להתפרסם בהמשך.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



