השוק

חבילת הענק של ביידן אושרה, אלה המענקים שיקבלו אזרחי ארה"ב

הרפובליקנים התנגדו וראו בכך "סוציאליזם" והעברת כספים בזבזנית, אבל הדמוקרטים התעקשו שזה מה שיציל את הכלכלה האמריקאית: אחרי מאבק ארוך ומפרך הקונגרס אישר את חבילת הענק בסך 1.9 טריליון דולר והמענקים בדרך לאזרחי ארה"ב
יהודה לוינגר | 
דולרים (צילום freepik)
נשיא ארה"ב הנכנס, ג'ו ביידן, עמד במילתו והקונגרס האמריקאי אישר אתמול (רביעי) את חבילת הענק לכלכלה האמריקאית בסכום של 1.9 טריליון דולר, וזאת לאחר מאבקים לא פשוטים בין המפלגה הדמוקרטית ליריבתה בקונגרס.
ההתנגדות של הרפובליקנים הוסברה בכך שחבילת הסיוע היא בזבזנית בעקבות האצת החיסונים נגד הקורונה בארה"ב והם מתריעים על כך שהיא עלולה לעודד אינפלציה במשק. מנהיג סיעת המיעוט בבית הנבחרים, קווין מקארתי, כינה את הצעת החוק כ-"סוציאליזם" ואף הוסיף כי כדי להילחם באינפלציה ההיסטורית שגרמה מלחמת העולם השנייה - שילם הממשל האמריקאי 4.8 טריליון דולר, והחקיקה שהועברה לטיפול בקורונה תגיע כבר ל-5.5 טריליון דולר.
הדמוקרטים לעומת זאת רואים בכספים שיועברו הן לאזרחים והן לרשויות המקומיות כדבר שיציל את הכלכלה האמריקאית מקריסה וקיצוץ בעוני. ביידן יחתום על הצעת החוק כבר מחר, יום שישי.
הצעת החוק עברה ברוב של 220 אל מול 211 ותביא סיוע כלכלי מיידי לכלכלה האמריקאית. במסגרת הפשרה, בחבילת הסיוע יקבל כל אזרח אמריקאי שמרוויח פחות מ-75 אלף דולר בשנה מענק של 1,400 דולר, והגדלת דמי האבטלה השבועיים ל-300 דולר עד ה-6 בספטמבר.
חבילת הסיוע תכיל בין היתר גם 350 מיליארד דולר למוסדות מקומיים ו-75 מיליארד דולר עבור החיסונים וציוד רפואי. יותר מ-120 מיליארד דולר יושקעו בבתי ספר - אך 90% מהתקציב לכך לא יעובר בשנת 2021 כיוון שהכספים שאושרו עבור בתי הספר בשנה שעברה עוד לא הושקעו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה