השוק

הסטארט אפ הישראלי שמפתח תחליפי בשר גייס 2 מיליון דולר

צ'אנק פודס (CHUNK FOODS) הישראלית השלימה סבב גיוס מוצלח בהובלת הקרן Stray Dog Capital. ?הסכום כולל גם השקעות מהקרנות Good Seed Ventures וקרן ההשקעות של MIT, E14. סבב המימון הנוכחי ישמש להמשך פיתוח מוצרים וגיוס עובדים
מערכת ice | 
תחליף הבשר של צאנק פודס (צילום chunk foods)
חברת צ'אנק פודס (CHUNK FOODS) הישראלית, המפתחת טכנולוגיית פרמנטציה חדשנית לפיתוח תחליפי בשר המדמים נתחים שלמים גייסה 2 מיליון דולר בהובלת הקרן Stray Dog Capital, המתמחה בהשקעות בתחליפים למוצרי מזון מן החי ובחלבון אלטרנטיבי והייתה בין המשקיעים הראשונים של כמה מהחברות הגדולות ביותר בתחום כמו חברת ביונד מיט המוכרת.
הסכום שגויס על ידי החברה, כולל גם השקעות מהקרנות Good Seed Ventures וקרן ההשקעות של MIT, E14. סבב המימון הנוכחי ישמש להמשך פיתוח וגמלון מוצרי החברה וגיוס עובדים.
בשנים האחרונות, תעשיית המזון מן הצומח גדלה בצורה משמעותית בישראל ובעולם ומשכה התעניינות של קבוצות השקעה גדולות וענקיות מזון כאחד, מה שמוביל לתנופת אדירה בשוק החלבונים ברי הקיימא. על פי נתוני ה GFI, הפועל לצד מדענים, משקיעים, יזמים וממשלות כדי להאיץ מחקר וחדשנות בתחום החלבון מהצומח והפרמנטציה, ההשקעות בחלבונים אלטרנטיביים הגיעו ב-2020 ל-3.1 מיליארד דולר, שיא של כל הזמנים.
סכום ההשקעה בחברות סטארט-אפ המשתמשות בטכנולוגיות פרמנטציה עמד בשנת 2020 על כמעט 600 מיליון דולר, יותר מכפול מהסכום שגויס בשנת 2019, מה שמעיד על צמיחה מהירה במיוחד. צ׳אנק פודס מסתמנת כמובילה בתחום בזכות שיטת הפרמנטציה החדשנית שהיא מפתחת.
"אנו נרגשים לצרף את צ'אנק פודס לפורטפוליו שלנו״  אמר ג'וני רים, שותף בStray Dog Capital . "פיתוח של מוצרים המדמים במרקם ובמראה נתחים שלמים כמו סטייק נחשבים לרוב לקשים והמורכבים ביותר להשגה. אנו מאמינים כי לטכנולוגיה ולידע של צ'אנק פודס הישראלית יש פוטנציאל גדול למלא תפקיד משמעותי בהבאת מוצרים מסוג זה לשוק ואנו מתרגשים לקחת חלק במסע הזה".
"צרכנים מצפים למוצרים טעימים ובריאים עם רשימת רכיבים מוכרת ואיכותית בשביל שיסכימו להחליף את מנת הבשר או הדגים היומית שלהם בתחליף מהצומח. הם רוצים שהאוכל שלהם ישקף את סט הערכים שלהם והם לא מוכנים להתפשר על טעם ואיכות", סיפר עמוס גולן, מייסד ומנכ"ל צ'אנק פודס.
"נתחים שלמים של בשר בקר כמו סינטה או צלעות היו הגביע הקדוש של תחום הבשר האלטרנטיבי משום שהם מהווים כ 60% משוק בשר הבקר בארה"ב. התגברנו על המגבלות הטכנולוגיות של גישות אחרות בכך שיצרנו באמצעות טכנולוגיית הפרמנטציה הייחודית שלנו, מוצרים טעימים הנראים ומתבשלים ממש כמו בשר תוך הקפדה יתרה על רשימת מרכיבים נקייה, קצרה ומובנת לצרכן. Stray Dog Capital שותפים לחזון שלנו והינם אחת הקרנות המשמעותיות ביותר בתחום ואנחנו נרגשים לשתף איתם פעולה״
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה