השוק
בסט מובייל על סף סגירה? זה מה שצפוי לעלות בגורל הרשת
הרשת בבעלות קבוצת ח.י מצמצת סניפים לכדי 15 בלבד ומקצצת בכוח האדם. במקביל מתנהל מו"מ למכירתה
בסט מובייל, אחת מרשתות הקמעונאות הוותיקות בישראל למוצרי חשמל בבעלות קבוצת ח.י. העוסקת גם בסלולר, סגרה בחודשים האחרונים את מרבית סניפיה וצמצמה אותם מ-33 בשיא ל-15 בלבד.
"כלכליסט" חשף כי הרשת צמצמה משמעותית את היקף ההזמנות שלה מספקים, וגם את היקף כוח האדם: מ-130 עובדים בשיא ל-40 בלבד כיום.
קבוצת ח.י נוסדה ב-1986 על ידי יוסי סרודי, והיא היבואנית של מסכי LG לישראל. בשנת 2011 רכשה 70% מחברת שיא.קום ונכנסה לתחום הסלולר. לפני כ-8 שנים הקימה את "בסט מובייל אקסטרה" ומכרה ציוד מחשבים, אך הרעיון לא צלח.
ביולי שנה שעברה הוציאה החברה הודעה ללקוחות על שינוי השם מ-Best Mobile, ל-Best כשם כללי, ותחתיו ה"טאגליין" Mobile & More. "גדלנו והתחדשנו בעשרות קטגוריות מוצרים חדשות הכוללות אלפי פריטים חדשים, במחירים חסרי תקדים ובמגוון מבצעים והנחות", נכתב אז.
בסט מובייל הוקמה בעשור הראשון של המילניום כחנויות לסמארטפונים ואביזרים נלווים – כיסויים ומטענים. ב-2011 נרכשה על ידי קבוצת ח.י, והחלה להרחיב בהדרגה את פעילותה למכירת יותר מותגים ויותר סוגי אביזרים. ב-5 השנים האחרונות היא ניסתה למתג את עצמה יותר ויותר כרשת ציוד לגיימרים, וקידמה בעיקר מכירות של מחשבים, קונסולות משחקים ואביזרים רלוונטיים – אוזניות חוטיות ואלחוטיות עם מיקרופונים, עכברים, מקלדות, שולחנות וכדומה.
עוד ב-
מקבוצת ח.י. נמסר בתגובה לכלכליסט: "אנחנו בעיצומו של תהליך במסגרתו הוחלט לצמצם את פעילות רשת בסט מובייל ולהישאר עם 15 החנויות הטובות ביותר שלה, כאשר בימים אלה הקבוצה נמצאת משא ומתן מתקדם למכירת הרשת. הקבוצה נמצאת בימים אלה בתהליך של התייעלות, מיקוד והתרחבות לתחומים חדשים בהם היא מאמינה כמנועי צמיחה, ביניהם פוקוס על תחום ה-B2B ככלל והתמקדות בתחום מיזוג האוויר, התאורה והאנרגיה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



