השוק

ברקע המלחמה ואי הוודאות: חברות הנדל"ן מגייסות סכומים אדירים

מלחמת חרבות ברזל הביאה איתה משבר כלכלי נוסף, שמאיים להפוך למשבר עולמי, לאחר המשבר מתקופת הקורונה, שרק עכשיו החלו מדינות בעולם לצאת ממנו. ברקע המלחמה, חברות נדל"ן בארץ מגייסות סכומי ענק
מערכת ice | 
נדל"ן (צילום shutterstock)
השפעותיו של המשבר הכלכלי הקשה שעברה מדינת ישראל והעולם כולו בתקופת הקורונה המטורפת, נראה היה שהחלו להישכח ושמרבית המדינות הצליחו לצאת ממנו, חלקן טוב יותר וחלקן פחות. 
המשבר הכלכלי החדש שנוצר בישראל בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" שפרצה עם מתקפת הפתע של מחבלי חמאס על יישובי העוטף בבוקר הנוראי של ה-7 באוקטובר, הזכיר לסקטורים רבים במשק את השפעות הקורונה, מאחר ועד שהצליחו לצאת ממנו, הגיע המשבר החדש.
בסקטורים רבים במשק המשבר מאיים להפוך לקטלני, כמו בחקלאות לדוגמה, שחוותה פגיעה משמעותית עם בריחתם של עשרות אלפי עובדים זרים מישראל, שהותירו את הענף ללא ידיים עובדות. בענף הנדל"ן נראה שחברות רבות מתקשות להתאושש ומגייסות סכומי כסף אדירים.
לאחר ששוויה של החברה ירד לכמעט חצי (מ-3.8 מיליארד לכשני מיליארד), אלקטרה נדל"ן גייסה לאחרונה 120 מיליון שקל שהגיעו מהמשקיעות "הפניקס" ו"מגדל", השקעה שהפכה את מגדל לבעלת עניין בחברה. חברה נוספת שגייסה סכום גבוה אף יותר, 200 מיליון שקל, היא חברת פרשקובסקי, לאחר שהביקושים חצו את רף ה-350 מיליון שקל. חברות אלו מצטרפות עם גיוסים אלו לחברות רבות בענף ובמשק בכלל, שמחפשות דרכי מימון לאור התקופה הקשה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה