אוכל

כמו במסעדה: ניוקי סלק ערמונים עם גבינת בושה

רוצים ביס חלומי כמו במסעדה אבל אין לכם כוח להשקיע יותר מדי? קבלו מתכון קליל ופשוט עם טריק שיקצר לכם את הדרך לניוקי ערמונים חלומי 
מערכת ice |  2
ניוקי סלק ערמונים (צילום אסף קרלה, מסעדת רפאלו)
ניוקי היא מנה פשוטה אבל הרבה מאוד מפחדים להכין אותה בבית, אבל עכשיו זה אפשרי בזכות טריק שיקצר לכם את כל הדרך. המתכון, באדיבות מסעדת "רפאלו", כל כך קליל אך עם זאת יוצאת מנה מרשימה, טעימה ומנחמת שתגרור אלפי מחמאות.  
מצרכים:
150 גרם ניוקי סלק או ניוקי רגיל מבושל מראש במים – ניתן לרכוש בסופרים או במעדניות
20 גרם תרד
3 שיני שום
25 גרם ערמונים
כוס (100 מ"ל) יין לבן
100 גרם שמנת מתוקה - 38% או  42% 
20 גרם חמאה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כף שמן זית
קורט אגוז מוסקט
קורט טימין
גרם גבינת בושה  - זוהי גבינת עזים חצי רכה אותה ניתן להשיג בדוכני גבינה ובמעדניות.
עירית קצוצה לקישוט

ניוקי ערמונים עם גבינת בושה של "רפאלו", צילום: אסף קרלה
אופן ההכנה:
למחבת חמה שופכים שמן זית וחמאה ומקפיצים שום, ערמונים ותבלינים במשך 2 דקות.
מוספים למחבת את היין הלבן ומאדים את האלכוהול למשך דקה נוספת עד לאחר הרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את השמנת והתרד, וממשיכים לערבב 2 דקות נוספות ומכניסים פנימה גם את הניוקי המבושל. מזיזים את המחבת מצד לצד עד ליצירת רוטב אחיד.
את הניוקי מעבירים לצלחת ומעליו שמים גבינת בושה, אותה מומלץ  לחרוך עם ברנר, אם יש, או מעט בגריל,  מקשטים בעירית קצוצה ומגישים.
המתכון באדיבות מסעדת "רפאלו", שפתחה את הסניף החמישי שלה בנוף הגליל.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אין כמו רפאלו - אוכל נהדר וחוויה של ממש.
    רונה 02/2025/03
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מתי אתם מגיעים למרכז? גם מחיר טוב וגם אוכל ברמה
    סגור
  • 1.
    לא טעים
    בנימין 02/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 1
    ניסיתי. לא טעים טעם סתמי.
    סגור