בעולם

כתב אישום נגד טסלה: "זייפה מד מרחק כדי לקצר את האחריות"

האם יצרנית הרכב החשמלי המובילה חוסכת על גב הלקוחות? כתב תביעה שהוגש לבית המשפט הפדרלי בלוס אנג'לס מאשים את טסלה בזיוף מד המרחק כדי להקדים את פקיעת האחריות ולהימנע מהוצאות תיקון

יוסף דולגופולסקי |  4
צילום אילוסטרציה AI
טסלה עומדת בפני תביעה ייצוגית חדשה בארצות הברית, בטענה שהיא מאיצה באופן מלאכותי את מד המרחק (אודומטר) ברכביה – מה שגורם לפקיעת האחריות מוקדם מהצפוי ולחיסכון כספי לחברה על חשבון הלקוחות. לפי כתב התביעה, שהוגש על ידי תושב לוס אנג'לס בשם ניירי הינטון, מד המרחק ברכב מדגם Y משנת 2020 שברשותו הציג נתונים מופרזים ב-15% לפחות לעומת מרחקים שנמדדו בכלי רכב אחרים שבהם נהג.
הינטון טוען כי המד הציג נסיעות יומיות של 72 מיילים (כ- 115 קילומטרים), למרות שבפועל נהג רק כ-20 מיילים (32 קילומטר) ביום, מה שגרם לפקיעת האחריות הבסיסית (הכוללת עד 80,000 קילומטרים) הרבה לפני המועד הצפוי. על פי כתב התביעה, טסלה משתמשת באלגוריתמים חישוביים שמשקללים צריכת אנרגיה והרגלי נהיגה – במקום למדוד מרחק ממשי – ובכך מגבילה את תקופת האחריות ומחייבת לקוחות לרכוש הרחבות אחריות מוקדם מהרגיל או לשלם על תיקונים יקרים מכיסם הפרטי.
טסלה מצידה דחתה את כל ההאשמות המהותיות בתביעה, שהועברה לאחרונה לבית המשפט הפדרלי בלוס אנג'לס. עם זאת, הפרשה הזו מציבה סימני שאלה מטרידים סביב מדיניות האחריות של החברה וניהול קשרי הלקוחות שלה. האם מדובר בטעות מערכתית – או במניפולציה מכוונת? בית המשפט בארצות הברית בורר את המקרה פרטנית.
 
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אתם מודעים לזה שיש הבדל בין כתב אישום לתביעה ייצוגית??
    בחיי 04/2025/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איזה גרועים
    סגור
  • ההושוואה היא בין התביעה הייצוגית שהוגשה נגד החברה בארץ
    ההשוואה 04/2025/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ההושוואה היא בין התביעה הייצוגית שהוגשה נגד החברה בארץ לכתב האישום שהוגש נגד החברה הארצות הברית
    סגור
  • 1.
    גם בי וי די
    משה 04/2025/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם בי וי די מרגיש לי שיש זיוף בק״מ
    סגור
  • מה זה מרגיש לך?
    אורח 04/2025/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אולי בגלל שהרכב חשמלי אז אתה נוסע יותר? תשווה את המרחק בווייז למרחק בפועל שכתוב במד המרחק של הרכב ולא תצטרך להסתמך על רגשות מפוקפקים.
    סגור