בעולם

דרמה במוסקבה: עשרות ישראלים עוכבו בנמל התעופה ונחקרו

תקרית דיפלומטית חריגה ברוסיה: לפחות 40 נוסעים הוחזקו שעות ללא אוכל ושתייה בגלל המלחמה עם איראן. משרד החוץ הגיב בחריפות: "התנהלות בלתי מקובלת לחלוטין, רואים זאת בחומרה"
מערכת ice | 
מוסקבה, רוסיה (צילום unsplash)
תקרית דיפלומטית חריגה נרשמה היום בבירה הרוסית, כאשר עשרות אזרחים ישראלים מצאו עצמם תחת חקירה צולבת ועיכוב ממושך עם נחיתתם בנמל התעופה דומודדובו שבמוסקבה.
על פי דיווח באתר האופוזיציה הרוסי Mediazona, לפחות 40 ישראלים עוכבו ונחקרו אתמול (שני) בנמל התעופה דומודדובו במוסקבה - בגין "מעורבות" במלחמה עם איראן. העדויות המגיעות מהשטח מציירות תמונה מדאיגה של תנאי ההחזקה במקום, כאשר הנוסעים, שחלקם מחזיקים באזרחות רוסית נוספת על זו הישראלית, נאלצו להמתין שעות ארוכות ללא תנאים בסיסיים.
לפי הדיווח, עשרות הישראלים - חלקם בעלי דרכון רוסי - הוחזקו במשך חמש שעות בלי אוכל, שתייה ואפילו גישה לשירותים. במשרד החוץ אישרו כי הישראלים אכן עוכבו, ואמרו כי "מדובר בהתנהלות בלתי מקובלת לחלוטין". מעדויות שפורסמו עולה כי אנשי כוחות הביטחון המקומיים התנהגו בתוקפנות כלפי המעוכבים ואף דרשו מהם לחשוף את תכני המכשירים הסלולריים האישיים שלהם, דרישה המגובה בחקיקה רוסית חדשה המעניקה לשירות הביטחון הפדרלי (פס"ב) סמכויות נרחבות בבדיקת ציוד אלקטרוני של אזרחים זרים.
במהלך התשאול, הועברו למעוכבים מסרים פוליטיים חדים המשקפים את הברית האסטרטגית המהודקת בין מוסקבה לטהרן. במהלך החקירה, כך לפי הדיווח, נאמר לישראלים כי איראן היא בעלת בריתה של רוסיה ו"אויב שלה הוא אויב שלנו גם". בסיומו של האירוע המתוח, שוחררו הנוסעים לאחר שנדרשו לחתום על מסמכים רשמיים המוגדרים כ"אזהרה".
גורמים בירושלים אישרו כי הנתונים על האירוע מוכרים, אם כי ציינו כי למיטב ידיעתם מספר המעורבים "נמוך יותר, אך לא בהרבה ממה שצוין". מדובר בדפוס פעולה המוכר לאנשי משרד החוץ, שכן במקרים דומים בעבר נהגו הרשויות ברוסיה להציג גרסאות רשמיות המאשימות את התיירים ב"הפרת תקנות", בעוד שישראל מעדיפה לרוב לפתור את המשברים הללו בערוצים שקטים.

ממשרד החוץ נמסר בתגובה לעיכוב הישראלים במוסקבה: "מיד עם היוודע האירוע, בהנחיית שר החוץ, גדעון סער, משרד החוץ פעל הן מול משרד החוץ במוסקבה והן מול שגרירות רוסיה בישראל ובעקבות התערבות זו נפתר האירוע ואושרה כניסת הישראלים. הובהר לרוסים כי התנהלות זו לחלוטין בלתי מקובלת, וישראל רואה בחומרה רבה את האירוע".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה