בריאות

משרד הבריאות באזהרה חריגה בישראל: "יש צורך בקבלת טיפול מונע"

משרד הבריאות מעדכן על כבשה נגועה בכלבת בשטח פתוח ליד ישוב ע׳ג׳ר שבגליל העליון. חמישה אנשים שנחשפו לכבשה הופנו לקבלת טיפול מונע נגד כלבת. מה עליכם לעשות אם אתם נמצאים באזור?
מערכת ice | 
משרד הבריאות
משרד הבריאות הוציא היום (שני, 5.1.26) הודעה חריגה בה הוא מעדכן על כבשה נגועה בכלבת בשטח פתוח ליד ישוב ע׳ג׳ר שבגליל העליון. חמישה אנשים שנחשפו לכבשה הופנו לקבלת טיפול מונע נגד כלבת.
ממשרד הבריאות נמסר: "אנו מבקשים מכל מי שהיה במגע או שבעלי החיים שברשותו באו במגע באזור האירוע עם בעל החיים הנגוע או בעל חיים משוטט, בין התאריכים 10.12.2025 ועד 31.12.2025 כולל, לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות צפת, טלפון 04-6994257, 04-6994200, או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו על מנת לשקול מתן טיפול מונע. לאחר שעות העבודה ובמהלך סוף השבוע יש לפנות לחדר מיון בבית חולים".
משרד הבריאות מבקש: "הורים לילדים – לברר עם ילדיהם, אם היו במגע עם בעלי חיים חשודים ולפנות ללשכת הבריאות בדחיפות.  בעלי חיות מחמד – ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי, לצורך וידוא מצב חיסונם. להעביר את המידע על האירוע למטיילים ולנופשים באזור וביישובים הסמוכים.
משרד הבריאות מזכיר שוב למי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים, לשטוף באופן מיידי את האזור במים זורמים וסבון, לחטא בחומרי חיטוי ולגשת ללשכת הבריאות לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה