בריאות

יוזמה מבורכת: מאות משקפיים חדשים הונפקו בחינם לתושבי העוטף

מאות תושבים מעוטף עזה השוהים במלונות ים המלח, הגיעו לעמדות בדיקות עיניים והנפקת משקפיים שהקימו צוותים מהחוג לאופטומטריה של המכללה האקדמית הדסה ירושלים במקום ודאגו להם לטיפולים ומשקפיים בחינם, אחרי שרבים מהתושבים איבדו את המשקפיים שלהם ואחרים נפגעו בראייתם
מערכת ice | 
בדיקות עיניים לתושבי העוטף (צילום החוג לאופטומטריה מכללה אקדמית הדסה ירושלים)
מאות תושבים מעוטף עזה השוהים במלונות ים המלח, הגיעו אתמול (חמישי) לעמדות בדיקות עיניים והנפקת משקפיים שהקימו צוותים מהחוג לאופטומטריה של המכללה האקדמית הדסה ירושלים במקום.
בימים האחרונים הגיע לידיעת החוג לאופטומטריה במכללה האקדמית הדסה ירושלים, כי רבים מהתושבים איבדו את המשקפיים שלהם ואחרים נפגעו בראייתם בזמן מתקפת הפתע האכזרית של חמאס שפתח את מלחמת "חרבות ברזל".
בעקבות כך החליטו בחוג על יוזמה במסגרתה הגיעו אתמול, יום חמישי,  לים המלח אנשי מקצוע רבים, בראשם ד"ר הדס בן-אלי, ראשת החוג לאופטומטריה במכללה האקדמית הדסה ירושלים,  ומנהלת שירות האופטומטריה והביומטריה במרכז הרפואי הדסה, שם הקימו עמדות לבדיקות עיניים, בדיקות ראיה והנפקת משקפיים בחינם.
ההיענות בקרב שורדי העוטף הייתה גבוהה במיוחד ומאות תושבים נבדקו בחינם והונפקו עבורם ללא כל עלות משקפיים. "התושבים שפגשנו סיפרו שתוך כדי בריחה נשברו להם המשקפיים או אבדו. אחרים לא הספיקו לקחת את המשקפיים שלהם מביתם. בדקנו מאות תושבים ובניהם גם ילדים ומבוגרים להם נתנו הפניות לרופאי עיניים על פי הצורך". סיפרה ד"ר בן אלי. 
היוזמה בשיתוף המרכז הרפואי הדסה, חברת skymed שסיפקה את כל מכשירי הבדיקות החדשניים ביותר, חברת 'שמיר תעשיות אופטיקה' שתרמו מסגרות ועדשות משקפים ככל שנדרש וידאגו לשלוח לכל תושב את המשקפיים שלו באופן אישי, כינו ככל הניתן את המשקפיים חברת 'אופטיקנה' שתרמה מסגרות משקפים, וחברת ג'ונסון ג'ונסון שתרמו ו'קופרויז'ן' שתרמו עדשות מגע. אגב, בשל הצורך הגדול שהתעורר בקרב תושבי העוטף, יגיעו הצוותים שוב בשבוע הבא על מנת שכל תושב יקבל את המענה שהוא צריך.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה