חדשות
לאחר הטענה כי "טייוואן לא חלק מסין", הכרזה תוקפנית של מדינת הענק מאסיה
שר החוץ האמריקני מייק פומפאו אמר כי טייוואן לא כפופה לסין, ארה"ב מחויבת לספק לה את האמצעים להתגונן", דוברמ משרד החוץ הסיני תקף בחזרה: "כל התנהגות שמערערת את האינטרסים ומפריעה לענייני הפנים של סין, תיענה בהתקפת נגד"
אמירה מסוכנת והתגרות? סין יצאה בהודעה חריפה כי היא תגיב נגד כל המהלכים שיפגעו באינטרסים המרכזיים שלה. משרד החוץ הסיני מסר הבוקר (שישי), לאחר ששר החוץ האמריקני מייק פומפאו אמר כי טייוואן "לא הייתה חלק מסין".
סין מגדירה את טייוואן כנושא הרגיש והחשוב ביותר בקשריה עם ארצות הברית, וכעסה על תמיכתו המוגברת של ממשל דונלד טראמפ באי הנטען על ידי הסין כי הוא שלה, אך עדיין נשלט באופן דמוקרטי, שיכול לאפשר לה מכירת נשק.
בראיון לרדיו בארה"ב אמר פומפאו: "טייוואן לא הייתה חלק מסין. זה הוכר בעבודה שעשה ממשל רייגן כדי לקבוע את המדיניות שארה"ב דבקה בה כבר שלושה עשורים וחצי. ארצות הברית מחויבת על פי החוק לספק לטייוואן את האמצעים להתגונן".
בנאומו בבייג'ינג, דובר משרד החוץ הסיני, וואנג וונבין, אמר כי טייוואן היא חלק בלתי נפרד מסין וכי פומפאו פוגע עוד יותר בקשרי סין-ארה"ב. "אנו אומרים בחגיגיות לפומפאו ודומיו, שכל התנהגות שמערערת את האינטרסים המרכזיים של סין ומפריעה לענייני הפנים של סין תיענה בהתקפת נגד נחרצת של סין", אמר, מבלי לפרט.
סין כבר הטילה סנקציות על חברות אמריקאיות שמוכרות נשק לטייוואן, והטיסה מטוסי קרב ליד האי כאשר בכירים בארה"ב ביקרו בטייפה השנה. ממשלת סין המובסת ברחה מטייוואן בשנת 1949 לאחר שהפסידה מלחמת אזרחים לקומוניסטים, שהקימו את הרפובליקה העממית של סין.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.כך נראה שיקרהמהר או לאט 11/2020/14הגב לתגובה זו0 0סין תשתלט על העולם או תביא לחורבנוסגור


