חדשות
"כאוס מוחלט", ירושלים נצורה ללא תחבורה ציבורית, מחסום במחלף חמד
מחשש לחגיגות שושן פורים: החל מאתמול ועד היום בחצות, הופסקה התחבורה הציבורית אל ומהעיר ירושלים וחל איסור על נסיעות שלא למטרה חיונית. הבוקר, תושבים רבים גילו שהתחבורה הציבורית נעצרה לחלוטין, פקקים בכביש 1
כדי למנוע התקהלויות בפורים בבירה, אישרה הממשלה כי החל ממצאי שבת ועד למחרת בחצות לא תופעל התחבורה הציבורית לירושלים וממנה. על כך, במהלך הלילה אירעו מהומות והפרות ברחוב בר אילן שבירושלים, קצין משטרה נפצע מיידוי אבנים, נזק נגרם לניידות המשטרה והמשטרה עצרה מספר חשודים במעשים, ביניהם קטינים.
רבים מתושבי ירושלים התעוררו הבוקר להגבלות בתחבורה הציבורית, אזרחים וחיילים רבים גילו הבוקר כי התחבורה הציבורית הופסקה לחלוטין. בטוויטר צייץ העיתונאי אורי משגב: "עוצר וכאוס בבירת ישראל. כנראה אחרי ההחלטה באישון ליל, מאות אזרחים וחיילים גילו הבוקר שהאוטובוסים מהתחנה המרכזית והרכבות מתחנת יצחק נבון מבוטלות. הבניינים היו פתוחים, העמדות לא מאוישות, הרציפים שוממים".
סגן שר התחבורה אורי מקלב בעקבות ההחלטה: "החלטת הקבינט הינה מנותקת ומנוכרת כלפי הנוסעים, לצערנו הממשלה לא ראתה לנגד עיניה את משמעות החלטה שכזו. אני קורא לממשלה לאפשר לאנשים לשוב לבתיהם".
בהתאם למגבלות פורים בירושלים, ועדת הכלכלה תדון בתיקון לתקנות העוסקות בהגבלות פעילות בתחום התחבורה, העוסקות בהגבלות שהטילה הממשלה על פעילות התחבורה בשושן פורים. על פי דיווחים, משפחות חרדיות צועדות רגלית מבית שמש ובית"ר לירושלים.
יועץ התקשורת החרדי, רפי פרלשטיין כתב על כך: "ביטלו תחבורה ציבורית לירושלים אבל רכבים פרטיים נכנסים חופשי כי התקנות מדברות רק על תח"צ. התוצאה = אלו שיכולים שכרו רכבים ועולים בהמוניהם. מי שאין לו כסף לשכור רכב נשאר בבית. הלכו על הדרך הקלה. וכמובן, הכי קל - לדפוק את החלשים. אם סוגרים את ירושלים צריך לסגור לכולם".
#המצור_על_ירושלים
— Asaf Ronel (@AsafRonel) February 28, 2021
(ברזולוציה גבוהה יותר רואים שגם הכבישים דרך היער פקוקים. למי שחייבים לעלות לציון, נראה שהכניסות מכיוון הגדה פנויות יחסית;) https://t.co/Qjf2q2u7DT pic.twitter.com/632HI7M2N7
גם ברשת החברתית הביעו את זעמם גולשים: "נכון שכאשר מפעילים קו, עורכים בו נסיעות הלוך ושוב מטעמי יעילות. ההחלטה למנוע נסיעות תחבורה ציבורית מירושלים הגיונית, אך ההחלטה למנוע לחלוטין שירות הערב (א'), אחרי סיום הפורים, אל ירושלים אינה מידתית", כתב אחד מהם. אחר הוסיף: "משטרת ישראל חוסמת מהבוקר את כביש ת"א ירושלים במחלף חמד. כאוס מוחלט ברדיוס של 20 ק"מ. פקקים של עשרות קילומטרים. מה זה? על פי אילו הנחיות? לכאורה אין סגר ואין עוצר, יש רק איסור הגעת תחבורה *ציבורית* והסעות מאורגנות לירושלים, וגם זה ככל שראיתי רק עד שעות הבוקר. WTF?".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.כבר שנים שאיני יוצא לכבישים בחג כלשהו. זה חסר תוחלת.א 02/2021/28הגב לתגובה זו0 0הבילוי לא שווה את השעות והתיסכול בפקקים.סגור


