חדשות

נציבת קבילות הציבור ב"כאן" האשימה את נתניהו: "ביזה את המתים ואת משפחותיהם"

שבוע לאחר הריאיון הסוער שגרר ביקורת רבה, השיבה הממונה על קבילות הציבור בתאגיד על תלונה שהוגשה נגד אריה גולן, וקבעה כי ההשוואה שערך בין ראש הממשלה למוסוליני הייתה שלא במקומה
אורן שטרנברג |  7
אריה גולן ובנימין נתניהו (צילום נפתלי קסל ולעמ)
הממונה על קבילות הציבור בתאגיד השידור הישראלי "כאן" הסתייגה מהדברים שאמר המגיש אריה גולן לראש המשלה בנימין נתניהו, כשבין היתר השווה אותו למוסוליני במהלך הריאיון בשבוע שעבר. יחד עם זאת, היא הטילה על נתניהו את האחריות על הסגנון שאותו קיבל הריאיון.  
כזכור, בשבוע שבער התראיין ראש הממשלה בתוכנית יומן הבוקר של רשת ב', בהגשת גולן, במהלכו החל להיווצר עימות מילולי בינו לבין ראש הממשלה. בשיאו של הריאיון הושווה ראש הממשלה לשליט איטליה הפאשיסטית- בניטו מוסוליני.
הריאיון זכה לתגובות סוערות ולביקורת רבה מצד של מאזינים רבים. בהמשך הוגשה תלונה רשמית מטעם ארגון בצלמו אל נציבות הציבור של התאגיד. היום השיבה אורלי ממן- הממנה על קבילות הציבור בתאגיד השידור הישראלי וקבעה כי ההשוואה שערך גולן בין נתניהו ומוסוליני הייתה שלא במקומה. "אני מסתייגת מאזכור מוסוליני ככל שביקש המראיין ליצור הקבלה או רמיזה השוואתית למנהיגים ושליטים מההיסטוריה". קבעה ממן.
יחד עם זאת, הסבירה ממן בתשובתה כי היא שוללת את הטענה כי הסגנון שהפגין גולן במהלך הריאיון היה פסול, ובין היתר הטילה את האחריות על ראש הממשלה שלדבירה דרדר אותו באמצעות ביטויים מעליבים ומזלזלים: "פאקה פאקה שאשא שאשא": "את הטענות והתלונות לגבי סגנון הריאיון או דרך התנהלותו של מר גולן אני דוחה על הסף וזאת מהטעם הפשוט שמי שדרדר את הריאיון, תוך השמעת ביטויים מעליבים וחסרי כבוד, היה ראש הממשלה עצמו".  
עוד הוסיפה ממן: "לא רק שלא התייחס עניינית לנתון הגבוה של קורבנות המגפה, גם ביזה את המתים ואת משפחותיהם וגם עלב בהתבטאותו  בחברת כנסת שערקה מהליכוד למפלגה חדשה. בהמשך הריאיון אמר מר נתניהו למראיין "תפסיק לשקר", אמירה חסרת תקדים ולא מוצדקת על רקע השאלה שנשאל,  ובכך הביא למענה מקביל מצד המראיין".
שי גליק, מנכ"ל בצלמו, מסר: "נמשיך להיאבק למען תקשורת ביקורתית ונוקבת אך מכבדת . זה לא סותר. חובה לבקר אבל מתוך כבוד לכל מרואיין ומרואיין".
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    מלאך המוות מבלפור
    נביא זעם 03/2021/19
    הגב לתגובה זו
    1 1
    דמם של עשרות אלפי קורבנות הקורונה על הידיים של ליצמן גפני דרעי רקב ומשפחת הפשע מבלפור
    סגור
  • 6.
    אריה גולן,תותח,אהוב,כיף שיש צדיקה שרואה אמת (ל"ת)
    ברוך השם 03/2021/19
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 5.
    ליברמן
    ציון 03/2021/17
    הגב לתגובה זו
    0 4
    רק ליברמחן
    סגור
  • 4.
    קבילות הציבור בושה
    עדי 03/2021/17
    הגב לתגובה זו
    6 1
    ליצנים שמאלנים ללא גבלות ללא שום הערה חוכתה העם תנצח את אל גיזירה....
    סגור
  • 3.
    עד מתי?
    אלי 03/2021/15
    הגב לתגובה זו
    6 0
    השוואת רה"מ להיטלר, למוסוליני ביוזמה של אנשי תיקשורת בוגדנית תענה ב23.03- 40 מנדטים לליכוד!!!
    סגור
  • 2.
    טוב שלא התקפלו בפני הדיקטטור. האמת מעל הכל.
    זליג 03/2021/07
    הגב לתגובה זו
    19 10
    אוהבים אותך, אריה גולן.
    סגור
  • 1.
    אריה גולן תועמלן פוליטי ולא שדר (ל"ת)
    אילה 03/2021/07
    הגב לתגובה זו
    13 14
    סגור