משפט

זה הצעד של מפכ"ל המשטרה למאבק בפשיעה בחברה הערבית

כשברקע התגברות של הפשיעה במגזר הערבי, מודיע היום מפכ"ל המשטרה על העתקה זמנית של לשכתו לצפון הארץ. במשטרה אומרים כי לצעד הזה ישי משמעות שהיא מעבר לסמלית. "לא נשקוט", אמר 
דוד לוי | 
מפכ"ל המשטרה וחוסיין אל-הייב (צילום דוברות המשטרה)
מפכ"ל המשטרה דני לוי להעביר, ובמשטרה מדגישים - באופן זמני - את לשכתו לצפון הארץ. זאת "בהמשך למלחמה הבלתי מתפשרת בארגוני הפשיעה הפוגעים בחיי אדם ובאזרחים שומרי החוק", נמסר מהמשטרה.
האם הצעד הסמלי הזה הוא בר השפעה? במשטרה מבהירים כי במקביל לזה, הנחה המפכ"ל, על עיבוי כלל המערכים ותגבור כוחות המשטרה בצפון באמצעות יחידות מיוחדות גלויות וסמויות, המתמחות בפעילות אכיפה נגד עבריינים. ובנוסף הנחה המפכ"ל על הקצאת כלל המשאבים הנדרשים על מנת לפגוע  בארגוני הפשיעה והעומדים בראשם.

המפכ"ל וראשי הרשויות (צילום: דוברות המשטרה)
עם העתקת הלשכה לצפון, נפגש לוי עם ראשי רשויות בחברה הערבית, בהם ראש מועצת טובא זנגריה, חוסיין אל-הייב, שסקר בפניו יחד עם חברי המועצה את פעילותם ועשייתם, וביקש להמשיך ולחזק את שיתופי הפעולה הטובים שבין המשטרה לרשות המקומית. הוא אף פנה למפכ"ל ואמר לו: "אני זקוק לעזרתך בכדי לטפל בנושאים שיביאו את הכפר למקום טוב יותר ובנוסף מודה על אישורך להכניס במקביל לפעילות האכיפה גם פעילות קהילתית משטרתית".
מפכ"ל המשטרה אמר: "נילחם נגד ארגוני הפשיעה וראשיהם בכל האמצעים והמשאבים העומדים לרשותנו, נתקוף אותם ברבדים שונים הן בפן הפלילי והן הכלכלי, ולא נשקוט עד הכרעתם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה