משפט

כתב אישום נגד מסעדות מוכרות: "לא עמדו בדרישות התברואה והבטיחות"

מסעדות מוכרות בעיר רחובות עומדות בפני כתב אישום שהוגש נגדם השבוע בשל אי עמידתם בדרישות לקבלת רישיון עסק. בין היתר מדובר בשיפודיה, פיצריה ומסעדת שווארמה
מערכת ice | 
צילום נתי שוחט/פלאש 90
מסעדת שווארמה ידועה ומוכרת בעיר רחובות עומדת בפני כתב אישום שהוגש נגדה על ידי עיריית רחובות היום (רביעי) בבית משפט השלום בעיר. 
על פי כתב האישום, לפני כשנה וחודש, עסקה הנאשמת באמצעות מנהליה, בהפעלת מסעדת שווארמה ברחוב הרצל בעיר. למרות התראות שנשלחו לבעלי המסעדה, הם לא מילאו את הדרישות לרישיון העסק והמשיכו להפעיל את המקום בניגוד לחוק.
בכתב האישום מצוין כי המסעדה פעלה ללא רישוי כנדרש לפי חוק רישוי עסקים. בעלי המסעדה מואשמים בעבירות של עיסוק בעסק טעון רישוי ללא רישיון וכן באחריות נושא משרה בתאגיד לפי סעיף 15 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968.
חוק רישוי עסקים מחייב עסקים בתחום המזון לקבל רישיון עסק על פי פריט 4.2 ב' לצו רישוי עסקים, כדי להבטיח את בריאות הציבור והתנהלות תקינה של העסק. תהליך קבלת הרישיון כולל עמידה בדרישות תברואה, בטיחות וכיבוי אש.
על פי רחובות ניוז, מדובר במהלך של מחלקת רישוי עסקים שמגבירה את האכיפה נגד עסקי מזון הפועלים ללא רישיון. רק לפני יומיים, ביום שני, הוגשו שני כתבי אישום נוספים – אחד נגד בעלת פיצרייה מוכרת והשני נגד מסעדה בשרית מוכרת בעיר, שפעלו ללא רישיון עסק. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה