משפט

העיר הזו משלמת ביוקר: רכבים במיליוני שקלים מעוקלים מיידית

מבצע לאומי משולב לחיזוק ביטחון הציבור ומאבק בפשיעה החמורה בחברה הערבית בעיר רהט וסביבתה. עד כה נתפסו מעל ל-60 כלי רכב בשווי מוערך של למעלה מ-20 מליון שקלים. המבצע מהווה חלק מהמאמץ הלאומי לניתוק צינור החמצן הכלכלי של משפחות הפשע ברחוב הערבי.
מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, shutterstock)
מפכ״ל המשטרה, רנ״צ דני לוי, הוציא הבוקר (רביעי) לדרך את השלב הגלוי במבצע האכיפה המשולב בעיר רהט וסביבתה. למעלה מ-1,000 שוטרים, לוחמי מג״ב והמשמר הלאומי וגורמי אכיפה ממשלתיים משתתפים בפעילות. 
המבצע היום מתנהל בהובלת המחוז הדרומי של משטרת ישראל והמַטֶּה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית במשרד ראש הממשלה ובשיתוף פעולה עם רשות המסים, פרקליטות המדינה, שירות הביטחון הכללי, משרדי ממשלה וגורמי אכיפה אזרחיים. 

מדובר במבצע אכיפה כלכלית רחב היקף שנועד להילחם בפשיעה המאורגנת, לחזק את המשילות, ולשפר את תחושת הביטחון של הציבור. מעל ל-1,000 שוטרים, לוחמי המשמר הלאומי ומג”ב, יחד עם נציגי עשרות רשויות שונות פועלים בשטח, באכיפה מתואמת ומתוזמנת, תוך הפעלת מלוא עוצמת הסמכויות והיכולות.
השר לביטחון לאומי, ח”כ איתמר בן גביר, יחד עם מפכ”ל המשטרה רנ״צ דני לוי , מפקד מחוז הדרום, ניצב חיים בובליל , ראש אח"מ ניצב בועז בלט, מפקד המשמר הלאומי ניצב נחשון נגלר, ראש המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית במשרד ראש הממשלה  רואי כחלון ומנהל רשות המסים שי אהרונוביץ  , עומדים מקרוב אחר הפעילות המבצעית שמתבצעת בפיקודו של מפקד מרחב הנגב, תת-ניצב אמיר קליין, שסקר בפניהם את ההיערכות והתוצרים עד כה.
לאחר שלב הכנה סמוי וממושך, שכלל איסוף ראיות וממצאים המצביעים על חשדות לעבירות פליליות וכלכליות, עבר הבוקר המבצע לשלב הגלוי. כוחות האכיפה פושטים על עשרות מתחמים ובתי עסק, ומבצעים אכיפה כלכלית ממוקדת בעיר רהט וסביבתה וטרבין תוך הפעלת סמכויות מטעם גופים אזרחיים רבים.
מדברי השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר: ''אנחנו עושים היום מה ששנים רבות לא עשו. נכנסים לתוככי הכפרים והישובים, יחד עם כל משרדי הממשלה ונאבקים בפשיעה ובעבריינות, המשטרה פועלת ביד קשה ומפוצצת אירועים, מחזק את ידי המפכ"ל הממ'ז ושוטרי המחוז על הנחישות ובמאבק הבלתי מתפשר בהחזרת המשילות לנגב''.
מפכ״ל המשטרה הסביר: ''אנחנו נחזיר את המשילות והריבונות למדינת ישראל, אין דרך אחרת, זו הדרך היחידה שמדינה חפצת חיים צריכה להיות, אנחנו לא נוותר לאף אחד. יש כאן היום מפקדות של מחוז דרום ובכל המחוזות, שכל תפקידן, לגרוס את העבריינות והפשיעה במגזר הערבי.  יקום בבוקר אדם, בכל מקום, בכל יישוב, ערבי ויהודי ובסוף היום יחזור לביתו, יגדל את משפחתו, יחנך את ילדיו ויחייה במדינת ישראל. לא ניתן לאף אדם לקום בבוקר לרצוח ולקחת את כספו של מי שעובד ביושר. אנחנו פה ואנחנו נמשיך עם מבצעי הערים ביחד עם כל השותפים שלנו, כי מדינת ישראל כרגולטור אחד גדול יכולה לנצח בכל אירוע ואני מאוד אופטימי כשאני מסתכל על כולכם. מדינת ישראל תמשיך לפעול בשילוב זרועות ובכל האמצעים העומדים לרשותה , נגד גורמים עברייניים ולמען הציבור הנורמטיבי''.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה