בארץ
המשטרה בתגובה לדברי נתניהו: "מאיפה הוא הביא את זה?"
יותר מיממה אחר פרוץ השריפות הסיוע הבינ"ל החל להגיע, צוותי הכיבוי עדיין פועלים בשטח וטרם פורסמה הסיבה הרשמית שגרמה להתלקחות. רה"מ טען כי 18 חשודים נעצרו, במשטרה לא מכירים: "מאיפה הוא הביא את זה?"

הבוקר (חמישי), נאם ראש הממשלה בחידון התנ"ך העולמי לנוער שנערך בירושלים. בנאומו אמר: "בפתח דבריי אני מבקש לחזק את כוחות הכיבוי וההצלה שלנו וכל הגורמים הנוספים שמשקיעים מאמצים כבירים בלבלום את השריפות בהרי ירושלים. זה לא דבר פשוט, יש פגעי טבע ויש גם פגעי אדם, אנחנו מחזיקים 18 איש כרגע שחשודים בהצתה, אדם אחד נתפס בעת מעשה". האמנם?
במשטרה הופתעו, ודיווחו כי ידוע להם שישנם שלושה עצורים בלבד. "אנחנו לא יודעים מאיפה הוא (נתניהו) הביא את זה", אמר אחד השוטרים לאתר Ynet.
נכון לעכשיו, טרם פורסם מה הייתה הסיבה הרשמית לשריפות הענק שפרצו אתמול (רביעי) בירושלים, אולם מעט לפני נאומו של נתניהו, המשטרה מסרה כי עצרה חשוד שפרסם הודעות נאצה ברשתות החברתיות, שבהן בירך על השריפות והסית לטרור.
בפוסט שפרסם החשוד, נראים הטנקים במוזיאון "יד לשריון" מוקפים בלהבות, בצירוף הכיתוב: "שרפו את עזה - שאלוהים ישמור עליהם. ישראל בוערת - אלוהים, נקום עבורנו!".
בנוסף, נעצר תושב מזרח ירושלים לאחר שנתפס בעת שהצית שדה פתוח בדרום העיר ירושלים, אך בניגוד לדברי ראש הממשלה, לא מדובר על אזור מוקדי השריפות העיקריים בהרי הבירה. בית המשפט האריך היום את מעצרו לבקשת המשטרה עד ליום ראשון הקרוב.
בנאומו אף התייחס ראש הממשלה לגילויי ההסתה הבוטים שנראים ברשתות החברתיות: "יש פה עבודה קשה, השכנים שלנו, שטוענים שהם אוהבים את הארץ הזו - בהסתה שלהם מדברים על שריפת הארץ. אנחנו אוהבי הארץ, אנחנו שומרים על הארץ. אני בטוח שנצליח להתמודד גם עם האתגר הזה".
החקירה עודה נמשכת, וכעת מנסים להגיע לאזורים שלא ניתן היה להתקרב אליהם עד כה בשל השריפות. לצד הבדיקה הפיזית, בכבאות מנסים להגיע למצלמות שסביר עי תיעדו את המוקד הראשוני בו פרצה השריפה.
נציין כי לפי שעה, טרם הושגה שליטה מלאה על האש ולוחמי הכבאות וההצלה ממשיכים בפעילות בכמה גזרות בשפלת יהודה, אולם תושבי היישובים שפונו אתמול - כ-10,000 איש - הורשו לחזור לבתיהם, והצירים שנחסמו נפתחו מחדש לתנועה. נכון לעכשיו הנזק מוערך במאות מיליוני שקלים ומדובר על כ-200 אלף דונם שעלו באש.
בהערכת המצב שנערכה הבוקר אמר מפכ"ל המשטרה דני לוי: "שוטרי משטרת ישראל יחד עם גורמי החירום וההצלה וגורמים נוספים, פעלו ביממה האחרונה במסירות ובנחישות כאשר המטרה העומדת לנגד עיניהם היא הצלת חיי אדם. הכוחות שפועלים בגבורה רבה שעות רבות, ימשיכו לפעול כל העת עד לשובם המהיר והבטוח של כלל התושבים לבתיהם והחזרה לשגרה", מסר המפכ"ל. "אנו מבקשים מהציבור להמשיך ולהישמע להנחיות המשטרה וכוחות הביטחון וההצלה הפרוסים בשטח, לטובת שמירת שלומו וביטחונו".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.קצת צניעות. ראש הממשלה שלכם מדבר. אולי השב״כ עצר? (ל"ת)עם ישראל 05/2025/02הגב לתגובה זו0 0סגור