משפט

"קיים מגע עם סוכן איראני": שמו של הנאשם נחשף

בזמן שמדינת ישראל התמודדה עם שיגורי מטחי טילים קטלניים מאיראן, ותחת המטריה הכבדה של מלחמת חרבות ברזל, נאשם מראשון לציון מואשם כי קיים מגע עם סוכן זר ומסר לו מידע שפגע בביטחון המדינה
מערכת ice |  2
ריגול (צילום shutterstock)
בתקופה האחרונה נחשפים סיפורים רבים על אזרחים ישראלים שמשתפים פעולה עם סוכנים איראנים. בחלקם אף האזרחים ביצעו פעולות חמורות הכוללות פגיעה ישירה בביטחון המדינה, על פי הנחיות הגורמים העוינים, בשביל בצע כסף.
היום (א'), פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בלוד כתב אישום נגד דניס ליאחוב, בן 30 מראשון לציון, בגין ביצוע עבירות נגד ביטחון המדינה, מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב.
ליאחוב מואשם כי קיים מגע עם סוכן איראני דרך רשת הטלגרם, וקיבל תשלום דרך ארנק דיגיטלי. חלק מהפעולות ליאחוב ביצע תוך כדי שהוא מתגורר מחוץ לישראל - בלטביה. בין הפעולות שהוא נדרש לבצע מהסוכן האיראני - תיעוד רחוב בעיר פתח-תקווה, ובירור מחירים של שבעה רכבים שונים בסוכנות רכב בנתניה.
ליאחוב כאמור, קיבל תשלום בעבור ביצוע המשימות האלה, אך את משימת בירור המחיר על הרכבים אינו ביצע. במשימה בעיר פתח תקווה, הנאשם תיעד רחוב ובניינים אחרים מהכתובת אליה נשלח.
הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשת המעצר ציינה הפרקליטות, כי מסוכנתו של הנאשם לא באה בחלל ריק, אלא בשעה שמדינת ישראל מתמודדת במלחמה כבדת דמים וכבדת ימים וביתר שאת נוכח שינוי העתים במהלכו היו ערי ישראל, תחת הפגזה משמעותית וקטלנית של טילים ששוגרו מאיראן. 
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    יש לעצור אותו עד סוף ההליכים
    NRMG 06/2025/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ולדאוג שההליכים ימשכו למאה 22
    סגור
  • 1.
    היכן ההרתעה? שופטים רחמנים. (ל"ת)
    מיכאל 06/2025/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור