משפט

כוכב 'הפטריוטים' נתבע ונדרש לפצות: "כל בורג במכונת הרעל ישלם"

למרות שמסמכי החמאס הציגו לכאורה ממצאים הפוכים לחלוטין, פרופ' משה כהן אליה האשים את גיא פורן בהחלשת הצבא ובאירועי ה-7 באוקטובר. כעת, מכתב התראה חריף חושף מה דורש פורן 
מני הרץ | 
פרופ' משה כהן אליה (צילום מסך ערוץ 14)
גיא פורן, מייסד "פורום 555" ומי שעומד בראש קבוצה של כ-1,700 טייסי חיל האוויר במילואים ובדימוס, החליט לנקוט בצעד משפטי חריף נגד פרופ' משה כהן אליה, פרשן בערוץ 14. פורן דורש התנצלות פומבית ופיצוי כספי בגובה 160 אלף שקלים, לאחר שלטענתו הושמץ בפומבי.
העימות התפרץ בעקבות ציוץ של כהן אליה ברשת החברתית, שבו הטיל עליו אחריות ישירה לאסון ה-7 באוקטובר. בדבריו כתב כהן אליה: ״כשצפיתי בראיון ששרון גל עשה עם גיא פורן, ממנהיגי מחאת הטייסים, ניסיתי בתחילה לגלות אמפתיה כלפיו. בכל זאת, לא בכל יום נחשפים מסמכים של החמאס שמצביעים באופן הברור ביותר על המעשים שלו - ושל חבריו למחאת "הפסקת ההתנדבות" - כאחראים ישירים להחלשת צה"ל ולזוועות שבעקבותיה.
חשבתי על כל אלה, ושוב שמעתי את גיא פורן מדבר. ואמרתי לעצמי: זה אדם מזעזע. אין לי טיפת אמפתיה כלפיו. האיש הזה, יחד עם חבריו המופקרים, עשו מעשה בלתי נתפס. הם הובילו, הלכה למעשה, לרצח, לאונס, לעריפת ראשים, להרעבה״.
לצד הדברים, מציינים בסביבתו של פורן כי במסמכים שפורסמו כלל לא נטען שמחאת הטייסים גרמה לפגיעה בכשירותו של צה"ל, אלא להפך. לטענתם, כהן אליה פרסם האשמות קשות ובלתי מבוססות שמכפישות את שמו.
במכתב ההתראה שנשלח על ידי עורכי דינו, פורן קובע כי לא ימשיך לשתוק מול מה שהוא מכנה "מסע הדה-לגיטימציה". לדבריו: "הימים בהם מפעילי מכונת הרעל הפיצו בחופשיות קונספירציות והכפשות שקריות – הסתיימו. כל בורג במכונת הרעל ישלם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה