משפט

בושה: מי תובע חלל צה"ל שנפל בקרב בעזה?

חוסר רגישות משווע: לוחם שנפל לפני 9 חודשים ברצועת עזה נתבע בבית משפט על תאונה בה היה מעורב לפני 5 שנים. התובעים: חברים של המשפחה השכולה שדורשים פיצוי מעזבונו של החייל ומאשימים: "חב' הביטוח ניסתה לייצר סכסוך בין אנשים טובים רק על מנת לא לשלם פיצויים"

מערכת ice |  1
חייל עם דגל ישראל (צילום shutterstock)
משפחתו של סמ"ר יהב הדר ז"ל, לוחם סיירת הנח"ל שנפל בינואר האחרון כתוצאה מפיצוץ מבנה בבית חאנון, קיבלה תביעה מצמררת עם שמו של בנם בתוספת ראשי התיבות ז"ל עם דרישה לפיצוי מעיזבונו של בנם.
התביעה האזרחית הוגשה בעקבות תאונת ריינג'ר בה היה מעורב סמ"ר הדר ז"ל בגיל 15. לדברי אביו, שפרסם פוסט בנושא ברשתות החברתיות, התאונה התרחשה בזמן שבנו לקח את הריינג'ר המשפחתי ללא רישיון והרכיב עליו את החבר של אחותו, שהיה בן בית אצלם. במהלך הנסיעה הטרקטורון התהפך והחבר נפצע באורח קל. 
לדברי אביו של החלל, אבי הדר, לאחר התאונה לא הוגשה תביעה כלשהי והמשפחות אף נותרו בקשר ידידותי עד שלפני כשבוע קיבל פנייה מחוקר פרטי שניסה לברר פרטים על התאונה. למרות שהאב הבהיר שבנו נפל בקרב ואף קיבל התנצלות ממנכ"לית חברת הביטוח ששלחה את החוקר, בימים אלו הגיע כאמור גם כתב התביעה.
בראיון ל"וואלה" סיפר האב: "אנחנו בקושי מחזיקים את עצמנו אחרי שאיבדנו אותו, ואז זה נופל עליך. ניסיתי לדבר עם אבא של הילד... אלה חברים טובים שלנו, היינו אוכלים יחד ארוחות ערב, הילדים למדו באותה כיתה. ואז אתה מגלה שהם תובעים את הבן שלך, חייל שנהרג כשהגן על המדינה. זה בלתי נתפס. זה פשוט חוסר רגישות מוחלט".

סמ"ר יהב הדר ז"ל | צילום: דובר צה"ל​
יש לציין כי עורכי הדין של התובע, שנחשפו ככל הנראה לרעש התקשורתי בעקבות הפרסום החליטו למחוק את התביעה, אך רק זמנית. המשפחה התובעת הבהירה מצידה כי התביעה הוגשה נגד חברת הביטוח ולא נגד משפחת הדר אותה כינו יקרה והשתתפו בצערה.
"עצוב שחברת הביטוח בחרה להתנהג כך וניסתה לייצר סכסוך בין אנשים טובים רק על מנת לא לשלם פיצויים בגין תביעה אזרחית. לבקשת התובע הוגשה בקשה למחיקת התביעה", נמסר ע"י התובעים במסר שהועבר לתוכנית "הצינור".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    רק משפט אחד על התובעים..
    מזועזע 10/2025/22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פשוט נבלות סרוחות
    סגור