משפט

בג"ץ קבע: החלת חוק הנבצרות - מהכנסת הבאה

על רקע הדרמה המשפטית שמתחוללת בימים האחרונים בנוגע לעילת הסבירות, היום (רביעי), בית המשפט דחה את חוק הנבצרות המתיר לפסול ראש ממשלה רק בתנאי קיצון, לכנסת הבאה. הטענה היא שהחוק הוא פרסונלי ונוגע ברה"מ בנימין נתניהו
מערכת ice | 
בית המשפט העליון (צילום הדס פרוש/ פלאש 90)
לאחרונה בית המשפט העליון ביטל את עילת הסבירות, והערב (רביעי) הוא דן בנושא "חוק הנבצרות" אשר שקובע כי ניתן לפסול את כהונת ראש הממשלה רק במקרים קיצוניים במיוחד. פסיקתו של בית המשפט בנושא היא דחיית החוק (ברוב של 6 שופטים מתוך 11), כך שיחול רק מהכנסת הבאה.
בפסק הדין נימקו את ההחלטה בטענה שהממשלה עשתה שימוש לרעה בסמכותה, משום שהחלת החוק באופן מיידי היא פרסונלית באופן מובהק. רוב השופטים הסכימו כי תיקון החוק נועד לעזור לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בשביל להסיר את המגבלות המשפטיות שחלים עליו בשל ההליך הפלילי בו הוא נמצא.
השופטת ברק-ארז הסבירה כי התיקון לחוק הוא פרסונלי מאחר שהוא חל על ראש הממשלה במועד שבו זהותו כבר ידועה, כאשר מתנהל הליך פלילי בעניינו וישנן עתירות תלויות להכרזה על נבצרותו. לעומתה, השופט נועם סולברג טען כי ניתן לדחות את החוק בדרכים נוספות, ולאו דווקא באמצעות בית המשפט. "מדוע לפסוע במסלול החוקתי, להפעיל 'נשק יום-הדין', ולהכריז על דחיית תחולתו של חוק-היסוד מינימוקים חוקתיים, שעה שניתן להגיע לתוצאה זהה במסלול הפרשני?"
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה