בארץ
בן גביר וסמוטריץ' חטפו סנקציות מחמש מדינות: "הסיתו לאלימות"
5 מדינות הודיעו כי יטילו סנקציות על השרים סמוטריץ' ובן גביר בשל "הסתה לאלימות קיצוניים והפרות זכויות אדם": "נעבור גם את קיר סטרמר"

5 מדינות הודיעו כי יטילו סנקציות על השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר בשל "הסתה לאלימות קיצונים ולהפרות חמורות של זכויות אדם של הפלסטינים", על פי הודעת שרי החוץ של בריטניה, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד ונורבגיה.
על פי דיווח בטיימס הבריטי, את המהלך מובילה בריטניה, והן יכללו בין השאר איסור להיכנס למדינות, והקפאת נכסים במידה והם מחזיקים כאלו באותן מדינות. עם זאת, 2 השרים כלל לא אוחזים בנכסים בבריטניה ובשאר המדינות, ושרי החוץ של אותן מדינות ממילא אינם יוצרים איתם קשרים. בכך זה מהווה בעיקר פגיעה סמלית בדימוי ישראל בעולם.
התגובות לצעד לא איחרו לבוא. השר בן גביר תקף: "בוז לספר הלבן, עברנו את פרעה, נעבור גם את קיר סטרמר". השר סמוטריץ' טען כי "הסנקציות הן בשל העובדה שאני מסכל את הקמתה של המדינה הפלסטינית".
עוד ב-
כזכור, ממשלת בריטניה הודיעה בחודש שעבר כי היא משעה את השיחות להסכם סחר חופשי חדש עם ישראל עד להודעה חדשה. שר החוץ הבריטי דייויד לאמי אמר בדיון בפרלמנט הבריטי כי המשא ומתן בין המדינות הושעה, ושגרירת ישראל בלונדון ציפי חוטובלי זומנה למשרד החוץ לשיחת "נזיפה"-זאת בעקבות התרחבות התמרון הקרקעי ברצועת עזה. כזכור, בריטניה היא שותפת הסחר ה-4 בגודלה בעולם של ישראל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.עורך דיןדודו 06/2025/10הגב לתגובה זו0 0אני לא מאוהביהם אבל זה צעד נגד כל ישראלי אנחנו עם ללא חוט דידאה יש להדחב בחרם חזרה לא לטוס לשם ולא לקנות כלום שלהםסגור