בארץ
אבל במשרד החוץ: שגריר ישראל הלך לעולמו בגיל 61 בלבד
איתן נאה, דיפלומט בכיר עם עשרות שנות שירות, כיהן כשגריר ישראל בטורקיה, אזרבייג׳אן ובחריין, והיה ממקימי השגרירות באבו דאבי לאחר הסכמי אברהם
משרד החוץ הודיע ברשתות החברתיות על פטירתו בטרם עת של השגריר איתן נאה. בהודעה נמסר כי משפחת משרד החוץ מרכינה את ראשה עם היוודע הידיעה המרה על מותו, וציינה כי מדובר באובדן כבד למשרד ולמדינת ישראל.
איתן נאה הצטרף לשירות החוץ בשנת 1991, ובמהלך השנים מילא שורה ארוכה של תפקידים דיפלומטיים מרכזיים. בין היתר כיהן כשגריר ישראל באזרבייג׳אן, ולאחר מכן מונה לשגריר ישראל בטורקיה, תפקיד אותו מילא לאחר השדרוג מחדש של דרג היחסים בין המדינות בשנת 2016.
בהמשך שימש נאה כממונה הראשון על שגרירות ישראל באבו דאבי, לאחר חתימת הסכמי אברהם, ונטל חלק משמעותי בהקמת השגרירות במדינה. לאחר מכן מונה לשגריר הראשון של ישראל בבחריין, תפקיד שנחשב לאבן דרך נוספת בקריירה הדיפלומטית שלו.
קיבלתי בעצב רב את הידיעה המרה על פטירתו בטרם עת של השגריר איתן נאה.
— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar) January 19, 2026
איתן נאה שירת את מדינת ישראל במסירות במשך 35 שנות עבודתו במשרד החוץ בהן כיהן, בין היתר, כשגריר ישראל באזרבייג׳אן, טורקיה ובחריין.
איתן היה דיפלומט מחונן שהתבלט ביכולותו לייצר קשרים וחיבורים בכל מקום שבו שירת. מעל…
במשרד החוץ ציינו את כישוריו הדיפלומטיים ואת יכולתו לבנות גשרים בכל מדינה בה שירת, לצד מסירותו הרבה לעבודת שירות החוץ. בהודעה הרשמית נכתב כי נאה היה "שחקן נשמה", וכי בכל תפקיד אותו מילא בלט ליבו הגדול ויחסו האישי לכל עובד ולכל מי שעבד עימו.
עוד ב-
משרד החוץ הדגיש כי איתן נאה יחסר רבות למערכת הדיפלומטית ולמדינת ישראל, והוסיף כי משפחת המשרד מחבקת ושולחת תנחומים לרעייתו שריל ולילדיו, מאיה ואיתי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



