בארץ

משרדי עוה"ד המובילים: "להשבית את המשק אם לא יצייתו לבג"ץ"

משרדי עורכי הדין המובילים בישראל הודיעו כי הם נענים לקריאתו של נשיא אוניברסיטת ת"א, להשבית את המשק במידה והממשלה לא תציית לפסיקת בג"ץ. "האמירה אינה פוליטית", הם מדגישים
מערכת ice |  5
הפגנה נגד הרפורמה המשפטית (צילום פלאש 90/ אבשלום ששוני)
משרדי עורכי הדין המובילים בישראל מצטרפים לקריאה לשביתה במשק במקרה של אי ציות הממשלה לפסיקת בג"ץ. זאת לאחר דבריו של נשיא אוניברסיטת ת"א, פרופ' אריאל פורת, כי ישבית את האוניברסיטה במקרה כזה.
המשרדים החתומים על המכתב: מיתר; הרצוג; ארנון, תדמור-לוי; שבלת; פירון; גורניצקי; נשיץ, ברנדס, אמיר; ש. הורוביץ; אגמון עם טולצ׳ינסקי; פרל כהן; ארדינסט, בן נתן, טולידאנו; ברנע, ג׳פה, לנדה; ERM; KRB.

במכתב שפרסמו הם קוראים גם ליתר ראשי הגופים והארגונים במדינה, הציבוריים והפרטיים כאחד, לחבור יחד ולומר בקול רם וצלול כבר עתה, שככל שנגיע למצב שבו הממשלה אינה מצייתת לפסיקתו של בית המשפט העליון, יושבת המשק.
"אמירה זו שלנו אינה פוליטית", צוין במכתב, "היא אינה קשורה לעמדה באשר לצדקתה של הרפורמה המשפטית. היא נובעת מחובתנו המקצועית כמשפטנים. היא מבוססת על שלטון החוק ועל התפיסה הבסיסית לפיה על הממשלה, כמו כל אחד ואחת מאיתנו, לכבד את החוק שהפרשן המוסמך שלו הוא בית המשפט ולכן עליה לציית לפסיקתו גם אם אינה לרוחה".
 
נשיא אוניברסיטת ת"א אמר מוקדם יותר: "ממשלה שלא מקיימת את פסיקתו של בית המשפט במכוון או נותנת לעובדי הציבור הוראות הסותרות את הפסיקה היא ממשלה עבריינית שמאבדת את הלגיטימיות שלה. היא מעמידה את עצמה מעל החוק ובכך מעידה על עצמה שהיא ממשלה דיקטטורית".
תגובות לכתבה(5):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    מטורללים נמאס מימכם
    סימה 08/2023/09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    נראה תפגינו ותדברו כך במדינה דיקטטורי. אתם במדינה דמוקרטית וחופש הדיבור
    סגור
  • 4.
    קשקוש - לא האיכותיים בכלל. בושה להם
    יוני 08/2023/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תתביישו. מעניין מה הייתם עושים לו בית המשפט היה שמרני. הייתם מכבדים את פסיקתו? התשובה היא לא. כמו שאונכם מכבדים את הצבעתנו בקלפי. הקול שלכם שווה יותר. בושה בושה בושה.
    סגור
  • 3.
    משרדי עורכי הדין הגדולים שובתים? בדיחה! במי הם פוגעים?
    בדיחה 08/2023/08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בלקוחות האליטה שלהם. אגב, אוניברסיטת תל אביב, מתנהלת כדיקטטורה בעצמה. כל מנהל אדמינסטרטיבי של פקולטה, פקיד בכיר, בסך הכל, כמו מיכל גלבוע, מהפקולטה לרפואה, הוא כל יכול בפקולטה שלו. מפטרים עובדים ללא שימוע כדין. מבקרת האוניברסיטה אינה מתפקדת וכך גם המחלקה המשפטית של האוניברסיטה. אין למי לפנות. מציעה לאריאל פורת, לעשות קודם כל סדר אצלו בבית. הרסו את האוניברסיטה היקרה.
    סגור
  • 2.
    נוכלים , קמצנים , עלוקות! רפורמה עכשיו!
    Sandra 08/2023/08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין לבג״צ שום זכות לבטל חוקי יסוד או לתת להם ביקורת שיפוטית !
    סגור
  • 1.
    אתם לא שווים תגובה... (ל"ת)
    רוזנצווייג התותח 08/2023/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור