תקשורת ומדיה

עמית סגל נגד התקשורת בישראל: "תעמולה פראית, שקרים מופרעים"

עמית סגל השתתף בפאנל עיתונאים מיוחד של מקור ראשון לרגל 50 שנה להיווסדו של היישוב עפרה, שם מתח ביקורת חריפה על הקולגות שלו: "החליטו להשיל מעצמם כל סטנדרטים מקצועיים מינימליים"
מערכת ice |  7
עמית סגל (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
העיתונאי עמית סגל, כתב ומגיש חדשות 12, השתתף היום (שלישי) בפאנל מיוחד של עיתונאים בני היישוב עפרה, זאת במסגרת ועידת ההתיישבות של מקור ראשון והיישוב עפרה במלאת 50 שנה להיווסדו של היישוב.
במהלך הפאנל בו השתתף, סיפר עמית סגל: "אני חייב להגיד שאני קצת, לא רוצה להגיד מיואש, אבל נהייתי הרבה יותר סקפטי אחרי השנתיים האחרונות. עד 2023 אפשר היה לראות, לדבר על איזה מין קו כזה של כך היא גאולתם של ישראל, קמעה קמעה, היו אחוז אחד, ואז שני אחוז מהתקשורת, וחמישה ועשרה, ולאט רואים את ההתקדמות".
סגל המשיך ויצא נגד הקולגות בתקשורת: "ואז הגיעה הרפורמה המשפטית שבה כמעט כל כלי התקשורת וכמעט כל העיתונאים בישראל פשוט החליטו להשיל מעצמם כל סטנדרטים מקצועיים מינימליים כדי לרסק את הרפורמה, לקדם את הצד שלהם, להפיל את הממשלה ולהביא לחילופי שלטון. זה מה שזה היה".
סגל הסביר: "מלהודיע שלושה ימים מראש מתי יהיו הפגנות ואיפה, דבר שבקורס הראשון בגלי צה״ל, במשפט הראשון אומרים, אתה לא מדווח על הפגנה לפני, כי אנחנו לא לוח מודעות של מפגינים. אז מסתבר שאנחנו כן לוח מודעות של מפגינים. ותעמולה פראית, ושקרים מוחלטים, והצגה שבמקרה הטוב אני אגיד לה חד צדדית, אבל פשוט ערימות של שקרים על ערימות של שקרים שהציבור מואבס בהם בתור חדשות. וכל מי שחשב אחרת, פשוט זה לא רלוונטי לשום דבר".
כתב חדשות 12 המשיך: "אז הברירה שלך בשלב כזה היא או להיות למשל כמו הפסנתרן בבורדל, שאומר, אני רק מנגן, אני ממשיך באתוס המקצועי שלי, או להצטרף רק מהצד השני. ברירה איומה ונוראה שאין בה צדדים יכולים, ולכן אני לא מאמין יותר במונח שנקרא, או לא מאמין כרגע, במונח שנקרא תקשורת מיינסטרים. אני לא מאמין שיש דבר כזה, אני לא חושב שיש כזה. אני חושב שיש פה פלנגות של עיתונאים במדינת ישראל, שכל אחד דוחף את העמדה שלו, ועד שיהיו כך אחרת, אני קצת פסימי בנושא".
עוד סיפר שבזמן הרפורמה המשפטית החליט לא לפרסם טויטות של ניסיונות להגיע להסכמה כי חשש להידרדרות במדינה: "ברפורמה המשפטית, היו כמה צמתים של ניסיונות להגיע להסכמה, והיה לי ממש ביד טיוטות של הסכמים עד שפנאטים משני הצדדים, בעיקר מצד האופוזיציה, פוצצו אותם. ולא פרסמתי את זה, כי אמרתי, אני לא אשא על מצפוני שתהיה פה המשך ההידרדרות של המדינה בשביל להקדים מישהו".
לסיום סיפר: "ואמרתי למי שזה, שאם זה הולך להתפרסם, שיגיד לי, כי אם כבר המדינה נשרפת בוודאות, אז לפחות שזה יהיה הסיפור שלי. לשמחתי אני חייב לציין, נדב אייל מהמחנה השני אמר להם אותם דברים בדיוק, אז עוד לא אבדה תקוותינו".
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    גיבור ישראל ימין מלאא
    שלומי 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ערוץ 12 וכל עיתונאי הלוזרים והאפסים, חייבים לסוגד וללמוד מעמית סגל. כי בלי עמית סגל ערוץ 12 ייסגר, צניחת רייטינג של 80 אחוז וממשלת הימין תפעיל פעולות אקטיביות לסגירה מוחלטת.
    סגור
  • 6.
    כמה טוב השם לימין מלאא
    עמית 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עמית הוא גיבור הצדק, הצדיק מסדום וגאון הדור. כמו כל תנועה איכותית מפוארת של ארגוני הימין מלא מלא שבשלטון יותר 30 שנים. ערוץ 12 וכל עיתונאי הלוזרים והאפסים, חייבים לסוגד וללמוד מעמית נקודה. כי בלי עמית סגל ערוץ 12 ייסגר, צניחת הרייטינג של 80 אחוז וממשלת הימין תפעיל פעולות אקטיביות לסגירה מוחלטת.
    סגור
  • 5.
    ברנש חכם.אולי כמה ליכודניקים מחבבים אותו,אבל
    סרגי 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קשה על רוב רובם של צרכני החדשות לסמפט את האיש.
    סגור
  • 4.
    ימין מלא מלא אמיתי
    עמההה 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הליכוד,המתנחלים והחרדים הם תנועה מפוארת של אנשים גאונים שאינם מכירים ומשרתים את המדינה,כי יש פראיירים מושלמים משנת 1948 (מהמלחמות והאסונות שלא יגמרו רק יעצימו עם השנים). הכל בעזרת השם שמחזק תעולם התורה בכספים,השם יתברך בעל כח מגן עליון עוד מתקופת יציאת מצרים והנא0צים עד היום. בעתיד בלי מדינה
    סגור
  • 3.
    בלי לב רק אמונה בימין מלאא
    שלום 05/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הליכוד,המתנחלים והחרדים הם תנועה מפוארת של אנשים גאונים שאינם מכירים ומשרתים את המדינה,כי יש פראיירים מושלמים משנת 1948 (מהמלחמות והאסונות שלא יגמרו רק יעצימו עם השנים). הכל בעזרת השם שמחזק תעולם התורה בכספים,השם יתברך בעל כח מגן עליון עוד מתקופת הנא0צים עד היום ובעתיד בלי מדינה
    סגור
  • 2.
    עמית המסית
    צומי צומי ועוד צומי 05/2025/06
    הגב לתגובה זו
    2 1
    תמיד בראש מכונת הרעל הביביסטית
    סגור
  • 1.
    הגמל שלא רואה את דבשתו
    מאיר 05/2025/06
    הגב לתגובה זו
    3 1
    כלומניק שמשמש שופר של חבורה מסויימת מאוד, מעז ללכלך על האחרים. אופייני.
    סגור