תקשורת ומדיה

אמנון אברמוביץ' חושף: "מתי כספי הציל את חיי"

הסיפור המרגש ממלחמת יום הכיפורים מתגלה כעת עם מותו של המוזיקאי מתי כספי: העיתונאי אמנון אברמוביץ' התיר לפרסם כי החייל שכספי 'הציל' היה הוא עצמו
מערכת ice | 
אמנון אברמוביץ (צילום אבשלום ששוני/פלאש 90)
העיתונאית נורית קנטי חשפה אתמול (ראשון) סיפור מרגש אודות המוזיקאי מתי כספי ז"ל, שהלך אתמול לעולמו בגיל 76 לאחר מאבק במחלת הסרטן, והקשור לעיתונאי חדשות 12 אמנון אברמוביץ'.
בחשבון הפייסבוק שלה כתבה קנטי: "מתי כספי ז"ל והתעלומה שהיה לי הכבוד לסייע לפתור: במלאת 40 שנה למלחמת יום הכיפורים עשינו בגל"צ פרויקט שידורים מיוחד שנגמר במופע עם חיל החינוך ששודר בחי", כתבה.
במהלך הפרויקט סיפר מתי כספי כי בעת המלחמה הופיע מול פצועים קשים, ואחד מהם ששכב לבד, חבוש כולו, לחש לו: "הצלת את חיי, שכבתי בטנק בוער ולפתע נזכרתי בשיר שלך, 'כשאלוהים אמר בפעם הראשונה', וזה מה שגרם לי לצאת ממנו".
מסתבר שמתי כספי ביקש את עזרת הקהל למצוא את החייל ההוא. בתוכנית "מה בוער" הבאה שידרה קנטי את בקשתו - וקיבלה שיחה אנונימית שהובילה לזיהוי שמו. החייל מיאן לפגוש את כספי בשידור, אך הם דיברו ביניהם.
קנטי ציינה: "לבקשתו, שמרנו את שמו לעצמנו, אבל היום אמנון אברמוביץ' אישר לי לספר שזה הוא. הוא סיפר כי כספי בעצמו סיפר לפני כמה שנים את הסיפור בהופעה בהיכל התרבות. הקהל, כמובן התרגש. איך אפשר שלא. אמנון הגיבור. ומתי, הגאון המוכשר המיוסר, יהי זכרו ברוך", סיכמה קנטי.
היום הובא מתי כספי ז"ל למנוחות בבית העלמין מנוחה נכונה בכפר סבא. קודם לכן נערך טקס מיוחד לכבודו ברחבת המשכן לאומנויות הבמה בתל אביב.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה