תקשורת ומדיה

יאיר לפיד באזהרה חמורה: "אנחנו לפני אסון ביטחוני נוסף"

אחרי האזהרה המטלטלת של הרמטכ"ל זמיר בקבינט ("צה"ל הולך לקרוס"), יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד יוצא במתקפה חסרת תקדים על הממשלה: "במשך 13 שנה לא זוכר התראה כזו. זה על ראשכם" | כל הפרטים

מערכת ice |  1
יאיר לפיד (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
כדור השלג בעקבות הפרסום של מוריה אסרף ממשיך להתגלגל, וכעת המערכת הפוליטית סוערת מתמיד. כזכור, מוקדם יותר היום (חמישי) חשפה אסרף כי הרמטכ"ל זמיר הטיח בשרים בקבינט מילים קשות והזהיר: "צה״ל הולך לקרוס לתוך עצמו. אני מרים 10 דגלים אדומים... צה״ל צריך עכשיו חוק גיוס, חוק מילואים וחוק הארכת שירות חובה. המילואים לא יחזיקו מעמד". מצה"ל טרם נמסרה תגובה לדברים.
מי שלא נשאר אדיש לאזהרות הוא יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, שמיהר למסור הצהרה דרמטית משלו והעלה את רף החרדה לקראת החג. "ערב חג הפסח אני רוצה להזהיר את אזרחי ישראל. אנחנו עומדים בפני אסון בטחוני נוסף", פתח לפיד, והדגיש את חומרת המצב הבלתי שגרתית: "בכל 13 השנים האלה אני לא זוכר התראה דומה בחומרתה. מי ששמע אותו אתמול, לא יוכל לומר 'לא ידעתי'".
לפיד שרטט תמונת מצב עגומה במיוחד, הנשענת על דברי הרמטכ"ל, והבהיר כי מערך המילואים נשחק באופן חסר תקדים. לדבריו, חיילים רבים נמצאים כבר "בסבב שישי ושביעי" ואינם מסוגלים לשאת יותר בנטל, בזמן שגם הכוחות הסדירים קורסים תחת העומס ואינם מצליחים לעמוד במשימות.
"אין לצבא מספיק חיילים למשימות שלו", זעק לפיד. הוא תקף בחריפות את המדיניות שמאפשרת את המשך הפטור מגיוס במגזר החרדי, והגדיר אותה לא פחות מ"סכנה בטחונית ופגיעה חמורה בכשירות הצבא". יו"ר האופוזיציה הוסיף כי צה"ל נאלץ להסיט כוחות לגזרת יהודה ושומרון, וכי ישראל מנהלת בפועל מלחמה רב-זירתית "בלי אסטרטגיה, בלי אמצעים, ועם מעט מדי חיילים".
את חיצי הביקורת המרכזיים שמר לפיד לשרי הממשלה, כשהוא מבהיר בדיוק מי יישא באחריות ביום שאחרי: "הממשלה לא תוכל הפעם לומר 'לא ידעתי'... האזהרה ניתנה. זה על ראשכם".
בסיום דבריו, הציב לפיד דרישות פעולה חד-משמעיות מהדרג המדיני: לעצור לאלתר את התקציבים למשתמטים, להגביר את האכיפה, לגייס חרדים באופן מיידי, ולצד זאת הקריאה - "להילחם בטרור היהודי בכל האמצעים".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    את ביבי מעניין רק הכיסא ואנחנו נתרסק כמדינה
    ישראלי 03/2026/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין כח אדם להחזיק ארבע גזרות .ובנוסף בן גביר רב עם ערביי ישראל. אי אפשר להחזיק את כל המדינה רק על מלחמות .
    סגור