תקשורת ומדיה

הצל נגד יאיר גולן: "במקום שיעמוד לדין, נותנים לו לרוץ לכנסת"

המוזיקאי יואב אליאסי יצא בחריפות נגד יו"ר מפלגת "הדמוקרטים" בעקבות ציטוט שפורסם בעיתון הבריטי "הטלגרף", וטען כי האמירות הללו גורמות לנזק עצום לתדמית של מדינת ישראל בעולם
הצל - יואב אליאסי (צילום אינסטגרם/ i_am_the_shadow)
הראפר יואב אליאסי, המוכר בשם הבמה "הצל", מרבה להביע את עמדותיו ביחס לנושאים שזוכים לשיח ציבורי ותקשורתי רחב היקף בישראל. ברקע הבחירות הקרבות וקמפייני התעמולה של מפלגות ישראל, אליאסי הביע ביקורת על הפוליטיקאי יאיר גולן, המשמש כיו"ר מפלגת "הדמוקרטים". 
בפוסט שפרסם בחשבון האינסטגרם שלו, הציג המוזיקאי המוכר ציטוט שככל הנראה פורסם בעיתון הבריטי "הטלגרף" ובו נכתב כי יריבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר ש"ישראל הורגת ילדים כתחביב".
לצד התמונה שהציג ברשת החברתית, כתב אליאסי: את הכותרת בטלגרף הבריטי, עיתון עם יותר מ־11 מיליון עוקבים ברשתות. 'ישראל רוצחת ילדים כתחביב'. במקום שהאדם שאמר את המשפט הזה, ושעשה אולי את הפיגוע ההסברתי הגדול ביותר נגד ישראל, יעמוד לדין הציבור וייתן תשובות על הנזק שגרם למדינה נותנים לו לרוץ לכנסת. אחר כך עוד שואלים איך בעולם מצטטים שוב ושוב את עלילות הדם נגד ישראל. כשהאמירות האלה יוצאות מפוליטיקאי וגנרל ישראלי, מי צריך אויבים כשיש בינינו כאלו".
 

כזכור, במאי 2025 יאיר גולן התייחס בריאיון בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב' למלחמה בעזה ואמר כי "מדינה שפויה לא הורגת תינוקות כתחביב". יו"ר מפלגת "הדמוקרטים" הסביר את דבריו ואמר: "ישראל בדרך להיות מדינה מוקצית בין העמים. כמו דרום אפריקה של פעם אם היא לא תחזור ותתנהל כמדינה שפויה. מדינה שפויה לא מנהלת לחימה נגד אזרחים, לא הורגת תינוקות כתחביב, ולא שמה לעצמה מטרות של גירוש אוכלוסייה".
עוד הוא הוסיף כי "הדברים האלה הם פשוט מזעזעים, וזה לא יכול להיות שאנחנו, בני העם היהודי, שהיינו נתונים לרדיפות ופוגרומים ומעשי שמד לאורך כל ההיסטוריה שלנו, ושימשנו לאורך כל ההיסטוריה סמן של מוסר אנושי ויהודי, אנחנו אלה שנוקטים בצעדים שהם פשוט בלתי מתקבלים על הדעת".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    צל
    צביקה 07/2026/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    של נעלייך מעל רגלייך שאתה מדבר או כותב על יאיר גולן .אשר נתי למדינה פי 10 מכל החולים הביביסטים וצלים ומניאסייג ודוד עלובי הנפש
    סגור