תקשורת ומדיה

בן כספית: "הוא כמעט השמיד אותנו. תתבייש, איך יש לך דם בגוף?"

אלי גולדשמידט, הפוליטיקאי ששוריין במפלגת הליכוד, התעמת עם בן כספית שאיבד את סבלנותו ותקף אותו לעיני המצלמות בעקבות תמיכתו בנתניהו: "הוא כמעט השמיד אותנו! הוא גידל את חמאס, הוא שיחרר את סינוואר, הוא שיחרר אלף עשרים ושבעה רוצחים, הוא הביא את הכסף הקטארי. הוא לא עשה כלום במשך 15 שנה"
בנימין נתניהו, בן כספית (צילום פלאש 90/ לירון מולדובן, משה שי)
הפוליטיקאי אלי גולדשמידט, שתקף בעבר בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו, עורר שיח רחב היקף בישראל לאחר שהודיע כי הוא שוריין במקום ה-26 ברשימת הליכוד, לקראת הבחירות לכנסת העשרים ושש.
כזכור, בעקבות מחדל ה-7 באוקטובר, גולדשמידט שינה את תפיסתו המדינה ובראיונות הצהיר כי הוא מעוניין להקים מפלגה בשם "ישראל מתפכחת" שתתנגד למדינה פלסטינית ותתמוך בנתניהו. 
גולדשמידט התראיין בתוכנית הטלוויזיה "פגוש את העיתונות" בערוץ 12, בהגשת בן כספית ועמית סגל, והשיב לשאלות הקשות של צמד העיתונאים הוותיקים. במהלך הריאיון, כספית הביע את זעמו כלפי המשוריין של נתניהו, אירוע שיצא מכלל שליטה, הפתיע את הצופים וגרר תגובות רבות ברשתות החברתיות. 
"הוא כיפת הברזל גם של העולם המערבי, אתם מתכחשים לזה. הוא הציל אותנו מהשמדה", אמר גולדשמידט לצמד המגישים. בן כספית איבד את סבלנותו וצעק על המרואיין לעיני המצלמות. "הוא כמעט השמיד אותנו! הוא גידל את חמאס, הוא שיחרר את סינוואר, הוא שיחרר אלף עשרים ושבעה רוצחים, הוא הביא את הכסף הקטארי, הוא לא עשה כלום במשך 15 שנה, ברח מכל סבב. אתה יושב פה ומשקר או שעכשיו אתה שטוף שנאה וראש. אתה מתעלם מהעובדות. אני הבאתי את סינוואר?", אמר כספית. 
 
חדשות 12, קשת 12

אלי גולדשמידט לא הסכים עם דבריו של העיתונאי ותקף אותו בחריפות: "אתה היסטרי. במשך 30 שנה אתה מתפרנס משנאת ביבי. תרגיע". בן כספית המשיך להביע ביקורת על אופן התנהלותו של ראש הממשלה, ובמקביל הביע אכזבה מהחלטתו של ח"כ לשעבר מטעם מפלגת העבודה לתמוך במפלגת הליכוד ובנתניהו.  
"כל האזהרות שלי על ביבי קרו, כל מה שאזהרתי קרה. הרבה יותר ממה שדמיינתי. לא חלמתי על השבעה באוקטובר. איך אתה לא מתבייש?", אמר כספית. "אני חושב שאתה צריך לעשות חשבון נפש. אתה כותב ארבעה עמודים בכל שבוע באתר מעריב על אותו הדבר", עקץ גולדשמידט את כספית.
על אף שעמית סגל ניסה להרגיע את הרוחות, הוא לא צלח בכך. בן כספית זעם על המרואיין והשיב לטענתו הקשה: "על מה? אני רק עיתונאי. במשך 15 שנה כתבתי לו להפיל את שלטון חמאס. זה כתוב בארכיונים. איך יש לך דם בגוף? התחננתי שלא יעשה את עסקת שליט. תתבייש. התחננתי שלא ישחרר את סינוואר. אני לא אחראי על כלום. אין לי שום השפעה. אני לא יכול לשמוע את השקרים האלה". 
העיתונאי יואב יצחק, המשמש כעורך ומו"ל של גוף התקשורת News1, צפה בריאיון המדובר ומיהר להביע את עמדתו בנושא. בציוץ שפרסם בחשבון ה-X שלו, כתב יצחק: "הטעות של אלי גולדשמיט שהוא הולך להתראיין אצל בן כספית, וממנו הוא מצפה להוגנות. כספית הוא בדאי. מהנדס תודעה עם ניסיון".

(צילום: YoavNews1@)
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה