תקשורת ומדיה
רביב דרוקר זוכה לתמיכה ממגיש ערוץ 12: "הקריאה לחקור אותו מוגזמת"
יואב לימור תקף את עו"ד אילן בומבך, שהגיש בשם מפלגת הליכוד תלונה נגד רביב דרוקר לאחר שתועד אוחז בטלפון סלולרי בזמן נהיגה: "מה שיש במכתב שלך הוא פוליטיקה, רדיפת תקשורת ורצון להרתיע את דרוקר ואת כל מי שעוסק במקצוע הזה ומשדר ומעביר ביקורת"
העיתונאי רביב דרוקר זומן אמש (שני) לחקירה באגף התנועה של המשטרה, זאת בעקבות סרטון שפורסם בו הוא נראה אוחז בטלפון הנייד שלו בזמן הנהיגה. לאחר שנחקר, מגיש ערוץ 13 שוחרר לביתו. הקטע שבו דרוקר אוחז בטלפון הנייד בזמן הנהיגה לקוח מכתבה ששודרה בתוכנית הטלוויזיה "המקור" בערוץ 13.
בעקבות הפרסום, הוגשו כמה תלונות נגד העיתונאי המוכר. עו"ד אילן בומבך הגיש תלונה אחת מטעם מפלגת הליכוד, ובה צוין כי רביב דרוקר מחזיק את הטלפון הנייד שלו בזמן נהיגה. יואב לימור, מגיש תוכנית "חדשות הבוקר" של ערוץ 12, יצא להגנת הקולגה רביב דרוקר ותקף את עורך הדין אילן בומבך, שמייצג את מפלגת הליכוד.
"עורך הדין אילן בומבך, היועץ המשפטי של הליכוד. ישבת לצידי לא פעם באולפן והאמת היא שתמיד נראית לי אדם הגון. רציתי לחשוב שההגינות הזאת היא שגרמה לך לשגר מכתב למשטרת ישראל בדרישה לחקור את העיתונאי רביב דרוקר שצולם בתוכניתו כשהוא אוחז בתוכניתו בטלפון הסלולרי שלו ומדבר בזמן נהיגה. חשבתי לעצמי כמה שזה ראוי ומרשים שעורך הדין של מפלגת השלטון עוסק בעניינים שכאלה וכמה ההתנהלות שלך צריכה להיות מצפן לכולנו על איך צריך לנהוג ולהתנהג בכביש ומחוצה לו.
אבל אז חשבתי, שאם הרף המוסרי שלך כל כך גבוה, איך זה יכול להיות שקולך לא נשמע בסוגיות אחרות שדורשות טיפול? יכולת למשל לשגר מכתב או להגיד משהו בנוגע לשלל החשדות לפלילים נגד השרה מאי גולן. יכולת גם לשגר מכתב או להגיד משהו בנוגע לחשדות הכבדים לפלילים נגד חבר הכנסת חנוך מילביצקי. יכולת גם לשגר מכתב או להגיד משהו בנוגע לחשיפת זהותו של בכיר השב"כ בידי טלי גוטליב. אבל באופן מוזר, בכל העניינים האלה – אגב יש נוספים, רבים נוספים – אתה שתקת", אמר לימור.
חדשות 12, קשת 12
הביקורת שיואב לימור הביע כנגד עו"ד בומבך לא הסתכמה בכך. בהמשך דבריו, הבהיר יואב לימור כי המעשה שביצע רביב דרוקר לא היה ראוי, אך העובדה שעורך דין שמייצג את מפלגת השלטון מגיש תלונה בנושא ולא מטפל בסוגיות יותר חשובות מטרידה במיוחד. "למרות שהרף שלך, הוא כאמור, גבוה במיוחד.
אני מניח שזה מקרי כמובן, אתה הרי אדם הגון כמו שאמרנו. בכל זאת, הקריאה לחקור עיתונאי כי החזיק טלפון ביד בזמן נהיגה היא קצת, איך לומר... מוגזמת. זאת עבירה שאני מניח שגם אתה ביצעת, עורך דין בומבך, ואם לא אתה אז אנשים שאתה מכיר, והם קיבלו דוח הביתה, שילמו, קיבלו נקודות – בזה נגמר העניין. בדיוק מה שצריך לקרות גם במקרה של דרוקר.
לכן עורך הדין בומבך, לא הגינות וגם לא אזרחות טובה. מה שיש במכתב שלך הוא פוליטיקה, ורדיפת תקשורת, ורצון להרתיע את דרוקר ואת כל מי שעוסק במקצוע הזה ומשדר ומעביר ביקורת, כמו שתקשורת צריכה לעשות. העובדה שהמשטרה משתפת עם המכתב הזה שלך פעולה ומזמנת את דרוקר לחקירה, מוכיחה את מה שאנחנו טוענים כאן בשנים האחרונות: שמשטרת ישראל הופכת לכלי פוליטי בשירות השלטון ועורכי הדין שלו".
עוד ב-
בעקבות התיעוד שהופץ ברשתות החברתיות, בו הופיע העיתונאי רביב דרוקר, בימ"ר אגף התנועה שוקלים כיצד להמשיך בטיפול במקרה, כאשר אחת מהאפשרויות היא טיפול באמצעות קנס ונקודות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.אייזנקוט ולפיד וביבי עושים AI נגד עיתונאים, מה אחרי זה? (ל"ת)ליטאי 09/2026/29הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.האשפה יואב לימור! (ל"ת)אסף 09/2026/29הגב לתגובה זו0 0סגור



