תקשורת ומדיה

שלמה קרעי על איל ברקוביץ' ואילה חסון: "משטרת מחשבות של השמאל"

בעקבות השעיית איל ברקוביץ' מרשת 13 והסערה סביב אילה חסון בתאגיד השידור, השר שלמה קרעי מניף דגל אדום: "רחוק מלהגן על ברקוביץ', אבל ההשעיות האלו מסוכנות - הימין בדרך להפוך לרוב נרדף" | כל הפרטים

שלמה קרעי (צילום יונתן זינדל/פלאש 90)
הסערות המקבילות שמטלטלות את עולם התקשורת הישראלי – השעייתו המיידית של איל ברקוביץ' מרשת 13 ומלחמת הגרסאות החריפה בין אילה חסון להנהלת תאגיד השידור "כאן" - גוררות כעת תגובה תקיפה מצד.שר התקשורת שלמה קרעי, שהתייחס הערב לשני המקרים והזהיר מפני מה שהגדיר כפגיעה חמורה בחופש הביטוי ובזכויות הימין בישראל.
"אני רחוק מלהגן על ברקוביץ, שנות אור אפילו, אבל כשר התקשורת אני מניף כאן דגל אדום: ההשעיה של איילה חסון ועכשיו של ברקוביץ לא פחות ממסוכנת", תקף קרעי. השר הוסיף: "משטרת המחשבות של השמאל נועצת את ציפורניה בכולנו והימין בישראל בדרכו להפוך לרוב נרדף במדינתו. אמשיך לשמש כחומת מגן על חופש הביטוי כדי להבטיח שזה לא יקרה. בלי בג״צ ובלי 'מועצת העיתונות'".
התבטאותו של השר מגיעה על רקע ההחלטה הדרמטית שקיבלה הנהלת רשת 13 להשעות לאלתר את איל ברקוביץ' מהגשת התוכנית "מוריה וברקו". ההשעיה הוכרזה בעקבות דיון שערכו ברקוביץ' ומוריה אסרף עם כתב הערוץ סולימאן מסוודה, שעסק בהיבחרו לסנאט האמריקאי של ד"ר עבדול אל-סייד, איש ציבור בעל עמדות אנטי-ישראליות. במהלך השידור הטיל ברקוביץ' ספק בתוארו של אל-סייד ותהה בזלזול: "כל אחד נותנים לו שם את התואר דוקטור. בדקתם אם הוא דוקטור? גם לאחמד טיבי אומרים שהוא דוקטור".
ברשת 13 מיהרו לגנות את הדברים, כינו אותם "אמירות גזעניות שאינן עולות בקנה אחד עם ערכי החברה", והודיעו על השעייתו בתום שיחת הבהרה. השידור חולל סערה רבתי: ח"כ אחמד טיבי כינה את המשדר "פח הפסולת הגזענית של ערוץ 13", דני אלגרט האשים את המגישים וההנהלה בגזענות בוטה, ואילו איש התקשורת גיא מרוז קישר בין המקרים וטען לאיפה ואיפה מול היחס למגישים אחרים.
במקביל, הסכסוך בתאגיד השידור הישראלי "כאן" הגיע לנקודת רתיחה חסרת תקדים. לאחר שהתאגיד הכחיש כי הכתיב לאילה חסון נוסח התנצלות, פרסמה אמש מגישת "כאן 11" צילום מסך משיחתה עם מנהל חטיבת החדשות, ליאור לנדנברג.
בהודעה שנחשפה נכתב: "ככל שאין בכוונתך לקרוא התנצלות זאת, אני מבקש שתודיעי לי בהקדם שאוכל להיערך לחלופה שידורית". חסון האשימה את התאגיד בהפצת שקרים, וטענה כי מדובר באולטימטום פסול שנועד לכפות עליה הצהרה שלא ניסחה, תוך איום בהדחה מהשידור.
העימות בתאגיד החל בעקבות התבטאויות של חסון ברדיו "גלי ישראל" ביחס לנשים בחברה הבדואית ולטוהר הבחירות במגזר הערבי. אף שוועדת האתיקה קיבלה את התנצלותה הראשונית, דרשה הנהלת החדשות הבהרה נוספת ומפורשת בשידור חי.
משסירבה חסון לנוסח המוכתב, היא נמנעה משידור ביום חמישי, ובראיון ביום שישי הצהירה: "שום בולשביק לא ישתיק אותי" ופרצה בבכי. מנגד, בהנהלת "כאן" גיבו באופן מלא את לנדנברג, גינו את דבריה וטענו כי המגעים כללו החלפת טיוטות בלבד – עימות שהולך ומעמיק במקביל לסערה ברשת 13.
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה