תקשורת ומדיה
הישראלים מעדיפים רשת: 36% נכנסים לאתרים במהלך אירועים ביטחוניים
האינטרנט חזק מה-TV והרדיו, והרבה יותר מהעיתונות. התוצאות המלאותשל הסקר יוצגו בכנס DIGIT 2012 לעיתונות דיגיטלית שייערך בתחילת מאי
הישראלים מעדיפים את רשת האינטרנט על פני אמצעי תקשורת אחרים. כך עולה מסקר שנערך לקראת כנס DIGIT 2012 לעיתונות דיגיטלית שייערך במרכז הבינתחומי בהרצליה ב-1 במאי. מהסקר עולה כי יותר מרבע מצרכני התקשורת בישראל מתעדכנים בחדשות באמצעות אתרי האינטרנט, אולם מאידך, האינטרנט עדיין סובל מדימוי בעייתי ולא נתפס אמין.
את הסקר הטלפוני ערך מכון המחקר \'מאגר מוחות\' בתחילת החודש, בקרב מדגם הכולל 509 משיבים, המייצג את האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאים 16 ויותר. טעות הדגימה עומדת על 4.5%.
מהסקר עולה כי 28% מהישראלים מתעדכנים מדי יום בחדשות באמצעות אתרי האינטרנט השונים, מול 25% באמצעות הרדיו, 24% בערוצי הטלוויזיה, ורק 14% באמצעות העיתונים. במקרה של אירועים ביטחוניים, אתרי האינטרנט שומרים על הבכורה (36%) לפני שידורי הטלוויזיה (34%), הרדיו (20%), והרשתות החברתיות והטלפונים הניידים (2% כל אחד).
למרות השימוש הרב שעושים הישראלים באתרי החדשות ברשת, רבים אינם מחשיבים אותם לאמינים בהשוואה לאמצעי תקשורת מתחרים. מהדורות החדשות בטלוויזיה נתפסות לאמינות ביותר עם 21% מהמשתתפים הסקר, בהשוואה לדיווחים באתרי החדשות באינטרנט עם 12%, 11% לרדיו, ו-3% לעיתונות המודפסת. כרבע מהנשאלים ענו כי עיתונאי הטלוויזיה נחשבים ל\"רציניים ומקצועיים\" ביותר מקרב העוסקים במקצוע (24%), לפני עיתונאים שכותבים בעיתונים יומיים (15%), כתבי רדיו (9%) ועיתונאי אונליין (3%). יותר מרבע מהעונים (26%) מאמינים כי כל העיתונאים הפועלים בפלטפורמות שונות (אינטרנט, רדיו, טלוויזיה, מודפסת) אמינים באותה המידה: 15% נוספים אומרים כי איש מהעיתונאים בכלי התקשורת השונים אינו אמין בעיניהם.
שאר נתוני הסקר יוצגו בכנס DIGIT 2012 שיתקיים בבית הספר סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה ביום שלישי בעוד שבועיים. הכנס יתמקד בעתיד העיתונות ויכלול סדנאות, כיתות אמן ופאנלים שיוקדשו לאתגרים התוכניים והטכנולוגיים שעומדים בפני העוסקים בעיתונות בפלטפורמות דיגיטליות.
המנהל המקצועי והעורך הראשי של הכנס, רועי כ\"ץ, מסר כי \"הסקר מלמד כי קיים פער בלתי נסבל בין עוצמתם של כלי התקשורת הדיגיטליים בישראל ובין דימוי העיתונאים שעוסקים בעיתונות אונליין. כנס DIGIT 2012 יהפוך במהרה לבמה מרכזית שתשאף לצמצם את הפער ולשקף את העבודה העיתונאית העצומה שנעשית מדי יום בפלטפורמה הדיגיטלית בישראל\".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.הבעיה שבכל מקום טוחנים אותם חדשות שוב ושוביוהנה 04/2012/17הגב לתגובה זו0 0לכן קשה לדעת מה מתרחש ומה האמת.סגור
-
3.נתונים מעניניםשמואל 04/2012/17הגב לתגובה זו0 0הנתונים שהובאו מענינים במיוחד בהקשר לאינטרנט.סגור
-
2.מענייןיריב קרני 04/2012/17הגב לתגובה זו0 0איפה אני מוצא את הסקר המלא עם כל הנתונים?סגור
-
1.לא פלא שרצים לאינטרנטיוני לוין 04/2012/16הגב לתגובה זו0 0עד שעולה שידור בערוץ אחד יוצאת הנשמהסגור


