נדל"ן ותשתיות

במאות מיליונים: החברה הישראלית שמשקיעה בקרן חוב לנדל"ן במנהטן

מנורה מבטחים ביטוח תצטרף כמשקיעה בקרן חוב שחברת הנדל"ן האמריקאית SL Green Realty Corp עומדת מאחוריה, בהיקף של כ- 300 מיליון דולרים
מערכת ice | 
מנהטן, ניו יורק (צילום pexels)
חברת מנורה מבטחים ביטוח הצטרפה כמשקיעה בקרן חוב שחברת הנדל"ן האמריקאית, SL Green Realty Corp, עומדת מאחוריה. מנורה תשקיע 80 מיליון דולר, שמהווים כ- 300 מיליון שקלים. 
על פי הדיווח בדה מארקר, הצעד נועד לגוון את השקעותיה של מנורה מבטחים ביטוח, כשהיא משקיעה בקרן החוב שהשיקה ענקית הנדל"ן האמריקאית, שהיא בעלת המשרדים הגדולה במנהטן, כשהייחוד שלה הוא שהיא ייעודית להשקעות בנדל"ן ובעלת תנאי מיסוי מיוחדים. 
אופן הפעולה של הקרן היא באיתור מקרים של חובות במצוקה, כשהנכסים הפוטנציאלים הם בבנייני משרדים כאלו אן אחרים שממוקמים בין השאר תחנת הרכבת המיתולוגית בגרנד סנטרל, השדרה החמישית עם חנויות היוקרה, ומדיסון פארק - מה שמהווה אזור ביקוש לשכירות. 
על פי הדיווח, צעד זה של מנורה נובע מההערכה כי צפויה התאוששות בשוק המשרדים בארה"ב, כשבין השאר צפויות לחזור למשרדים במנהטן ענקיות הטק והפיננסיים כמו גוגל, אמזון, ג'יי פי מורגן וגולדמן סאקס. 
חברת הכשרת הישוב, אשר בראשה עומד המנכ"ל עופר נמרודי, הודיעה בתחילת החודש על הרחבת שיתוף הפעולה עם קבוצת מנורה מבטחים. במסגרת מהלך אסטרטגי זה, השתיים יקדמו פרויקט נוסף וקבוצת מנורה תשקיע השקעה הונית בהיקף מצטבר של כ-200 מיליון שקל בהון עצמי ב-7 פרויקטים למגורים שהוגדרו מראש. ההשקעות של מנורה צפויות להוות 80% מדרישת ההון העצמי שהכשרת הישוב התחדשות עירונית צפויה להעמיד בכל אחד מהפרויקטים. הפרויקטים שיוקמו במסגרת עסקת מנורה הנוכחית כוללים 1,440 יחידות דיור (כולל חלק השותפים ככל שישנם, ודירות המיועדות למסירה לבעלים הקיימים). 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה