נדל"ן ותשתיות

הפתעה: עלייה במחירי השכירות בערים האלה | כל המספרים

אחרי ירידה של 0.1% בספטמבר, מחירי השכירות ירדו בשיעור דומה גם באוקטובר - כך עולה מדו"ח נתוני אמת של חברת הפינטק וויצ'ק. מה גרם לשינוי ואיך יכול להיות שמחירי השכירות מזנקים בתל אביב ובערים נוספות?
איציק יצחקי | 
רמי רונן (צילום יחצ, איציק יצחקי, shutterstock)

מה קרה לשוק השכירות בחודש האחרון? נתוני חברת הפינטק WeCheck מצביעים על חודש מעורב בשוק השכירות. הנתונים מפתיעים: אחרי ירידה של 0.1% בספטמבר, מחירי השכירות ירדו בשיעור דומה גם באוקטובר. בהשוואה לאוקטובר אשתקד, המחירים עלו בשיעור של 2.1%, כך שהשוק ממשיך לשמור על רמת מחירים גבוהה יחסית. על כך יכולים להעיד גם נתוני הלמ"ס: עלייה של מעל 5% לשוכרים חדשים לעומת עלייה ממוצעת של 2.5%-2% בחודשים האחרונים למחדשי חוזים.

לדברי רמי רונן, מנכ"ל החברה, החודש הושפע באופן ברור מחגי תשרי, שצמצמו את פעילות השוק ואת מספר העסקאות בפועל. התוצאה היא חודש פחות מייצג, שבו חלק מהערים רשמו עליות קלות בעוד אחרות חוו ירידות מתונות. כך למשל, באשדוד, רחובות ותל אביב נרשמו עליות חודשיות של עד 1.5%, בעוד שבאשקלון, נתניה ופתח תקווה נרשמו ירידות של עד 2%.
בפילוח לפי גודל דירות נרשמו מגמות שונות: בדירות הקטנות נרשמה ירידה חודשית קלה של 0.2%, אך עלייה שנתית של 1.9%, בעוד שבדירות הגדולות נרשמה עלייה חודשית של 0.1% ועלייה שנתית של 2.2%. הנתונים מלמדים כי שוק הדירות הקטנות נותר רגוע ויציב, בעוד שבשוק הדירות הגדולות נמשכת מגמת העלייה המתונה שנרשמה בחודשים האחרונים.


כפי שאפשר לראות בטבלה, מחירי השכירות בתל אביב עולים ב-4.9%, ברחובות ב-7.4% במונחים שנתיים ובאשקלון ב-6.2% בשנה האחרונה. בחודש האחרון, המחירים בתל אביב עלו ב-1% - עלייה משמעותית ביחס לממוצע. בחיפה זינקו מחירי השכירות ב-1.5%.

בהיבט ההיצע נרשמה יציבות יחסית עם עלייה שולית של 0.1% לעומת ספטמבר, אך גידול של 4.1% לעומת השנה שעברה. העליות הבולטות נרשמו בירושלים ובפתח תקווה, שבהן ההיצע עלה בעשרות אחוזים, לעומת ירידות חדות בתל אביב ובחיפה. פילוח נוסף מצביע על עלייה קלה של 1.4% בהיצע הדירות הקטנות, לצד ירידה של 2.2% בהיצע הדירות הגדולות. בהשוואה לחודשי הקיץ, יולי ואוגוסט, ההיצע הכלל-ארצי נמוך בכ־35%, מה שמעיד על כניסה לעונת החורף עם פחות דירות פנויות בשוק.
"אוקטובר היה חודש של האטה טבעית כתוצאה מהחגים, עם פעילות חלקית ושוק שהתנהל בזהירות", אומר רונן. "המחירים נותרו יציבים, ההיצע ממשיך להתכווץ בהדרגה, והחודשים הקרובים צפויים להכתיב את המגמה לשוק החורף – האם תימשך ההתייצבות, או שנראה חזרה של לחצי ביקוש בתחילת 2026.
 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה