נדל"ן ותשתיות
חברות הנדל"ן שהנפיקו השנה בבורסה: "זה מה שיקרה ב-2026"
ברשימת החברות שהנפיקו מניות או אג"ח בבורסה ב-2025 אפשר למצוא חברות כמו מגידו, יסודות איתנים, קטה גרופ, אבו מגורים, קבוצת גבאי, GT נדל"ן ועוד. השאלה הגדולה: האם הנהירה הזאת תימשך ב-2026? הקבלנים מדברים ועו"ד לענייני נדל"ן מנתח
למרות ההאטה בקצב מכירת הדירות, שנת 2025 הייתה חזקה מאוד מבחינת גיוסי ההון של חברות הנדל"ן. עובדה: הרבה מאוד חברות הצטרפו לבורסה, חלקן דרך הנפקת מניות וחלקן גייסו אג"ח. דוגמאות לא חסר: מגידו שנכנסה תחת כנפי אאורה, אנשי העיר, יסודות איתנים, דלק נכסים, אמפא ואפילו סונול נדל"ן נכנסו לבורסה לניירות ערך דרך הנפקת מניות, כשגם חברות מוכרות אחרות גייסו הון באמצעות אג"ח. אפשר למצוא ברשימה הזו את אבו מגורים של צחי אבו, קטה גרופ, רייסדור, קבוצת גבאי, GT נדל"ן, אלמוג כדאי, בסר הנדסה, פרשקובסקי גרופ, איסתא נכסים ועוד.
האם בשנת 2026 אנחנו הולכים לראות מספר גדול יותר חברות נכנסות לבורסה? מה נדרש מחברה רגע לפני הנפקת מניות או אג"ח, איך נראית השנה שאחרי, ולמה 2026 מסתמנת כשנת מבחן לענף? שנת שנת 2025 התאפיינה בזרימה יציבה יחסית של חברות שבחרו להפוך לציבוריות, כאשר רובן אף הניבו תשואה חיובית למשקיעים מאז ההנפקה. המגמה החיובית פוגשת את שוק הנדל"ן המקומי בתקופה מאתגרת, המאופיינת בריבית גבוהה, תנודתיות בשווקים וצורך גובר בגיוסי הון. עבור חברות רבות, מהווה ההנפקה חלופה אסטרטגית להקטנת התלות בהלוואות יקרות ולייצוב מקורות המימון לפרויקטים ארוכי טווח.
בקבוצת גבאי רואים במהלך הבורסאי אבן דרך אסטרטגית. אלי גבאי, מבעלי הקבוצה, מציין כי "הכניסה של החברה לבורסה והשלמת הנפקות אג"ח מוצלחות במהלך השנה החולפת מהוות עבורנו אבן דרך משמעותית בהתפתחות החברה. הביקושים הגבוהים שנרשמו בהנפקה האחרונה, בהיקף של כ-820 מיליון שקל כבר בשלב המוסדי, מבטאים אמון משמעותי מצד שוק ההון והגופים המוסדיים בפעילות החברה, באיתנות הפיננסית שלה ובהיקף הפרויקטים שהיא מקדמת". גבאי מדגיש כי הגיוסים מאפשרים האצה של פרויקטים קיימים וקידום יוזמות חדשות, תוך שמירה על גמישות פיננסית בתקופה מאתגרת. "מדובר במהלך אסטרטגי ארוך טווח שמחזק את מעמד החברה ומניח בסיס איתן להמשך צמיחה מבוקרת, תוך הקפדה על ניהול אחראי, שקיפות ואמון מתמשך מצד המשקיעים", הוא מסכם.
.jpg)
האם נראה יותר הנפקות ב-2026? הבורסה לניירות ערך (יחצ)
ביסודות איתנים, ההנפקה נתפסת כחלק מתהליך ארוך טווח של חיזוק מבנה ההון. יו"ר הדירקטוריון, עופר זרף, אומר ל-ice כי "הנפקת החברה והמהלכים שביצענו בשנים האחרונות, ובפרט בתקופה המורכבת של המלחמה, משקפים חוסן עסקי ויכולת לפעול באחריות גם בתנאי אי-וודאות". לדבריו, הגיוסים בשוק החוב והאקוויטי מאפשרים לחברה להמשיך ולפתח פעילות מגוונת בפריסה ארצית, תוך צמיחה מדורגת ואחראית. זרף מדגיש כי הבחירה להנפיק ולהמשיך לפתח את פעילות החברה דווקא בתקופה מאתגרת אינה מובנת מאליה, ומבטאת אמון עמוק בפעילות, בפרויקטים ובצוות שמוביל אותם.
עוד הוא מוסיף: "במהלך השנה האחרונה השלמנו מספר מהלכים אסטרטגיים משמעותיים, בהם מכירת מניות לאיש העסקים נפתלי שמשון שרכש כ־3.7 מיליון מניות, מהלך שאנו רואים בו הבעת אמון משמעותית בחברה ובפוטנציאל הצמיחה שלה. הגיוסים שביצענו, הן בשוק החוב והן באקוויטי, מאפשרים לנו להמשיך ולפתח פעילות מגוונת, לחזק את מבנה ההון ולהתקדם בצמיחה מדורגת, אחראית וארוכת טווח, גם בסביבה כלכלית מאתגרת".
אייל הברפלד, מנכ״ל GT נדל"ן, אומר לאחר ההנפקה הראשונה של החברה השנה, כי 2026 מסתמנת כשנה של חזרה הדרגתית לאיזון בענף הנדל״ן המניב: "לצד תנודתיות בריבית ובשוק ההון, אנחנו מזהים התאוששות וציפייה לפעילות אחראית בעתיד הקרוב", הוא מציין, "זה מתבטא בביקוש יציב למסחר, היקפי פעילות גבוהים במרכזים פתוחים, והתמקדות של משקיעים בנכסים התורמים לתזרים שוטף וברור".
לדבריו, השוק מגלה עניין גובר בחברות שמציגות פעילות ליבה יציבה ושקיפות: "אנו רואים עניין ער מצד השוק בחברות שמציגות פעילות ליבה יציבה, שקיפות, ופיזור סיכונים אזורי ותפעולי". הברפלד מדגיש כי עבור GT נדל״ן, ההנפקה היא נקודת פתיחה ולא סיום: "ההנפקה איננה סוף תהליך אלא תחילתו של פרק חדש. ב־2026 נמשיך להרחיב את פריסת מתחמי GT centers ברחבי הארץ, נקדם את פרויקטי הפיתוח שבביצוע ונאתר הזדמנויות נוספות במרחב המסחרי הפתוח, במיוחד בערים המתפתחות. לצד זאת, נתמקד בהתייעלות תפעולית ובחיזוק מערך הניהול והשותפויות עם הרשתות המובילות. אנו מחויבים ליצירת ערך ארוך טווח לציבור המשקיעים שהצטרף אלינו השנה, ולחיזוק מעמדנו כחברה יוזמת ומנהלת של נדל״ן מניב בקנה מידה ארצי".

זרף, קבני, גבאי והברפלד (אולפני חובב, מיכה בריקמן, רועי בר, נועה שרביט, shutterstock)
הצלחת ההנפקה של חברת נדל"ן מתחילה הרבה לפני יום המסחר הראשון. "חברות נדל"ן המתכננות הנפקה ראשונה בבורסה נדרשות לגבש אסטרטגיה מושכלת ומדויקת להליך ההנפקה, כזו שפירותיה ישרתו את החברה לא רק במועד ההנפקה אלא גם בשנים שלאחריה", מסביר עו"ד אבי קבני, שותף במחלקת שוק ההון במשרד ש. פרידמן, אברמזון ושות’.
לדבריו, "ניהול נכון של התהליך, לצד מתן תשומת לב לנקודות מפתח מהותיות, עשוי לשפר באופן משמעותי את סיכויי הצלחת ההנפקה ולחזק את החיבור החיוני של החברה עם שוק ההון ביום שאחרי". קבני מדגיש כי עיתוי ההנפקה וההיערכות המוקדמת הם קריטיים: "חשוב כי החברות יגיעו להנפקה בשלות, בעיתוי המתאים להן, כשהן מאורגנות וממוקדות מטרה. קיימת חשיבות עליונה להגדרה מוקדמת של יעדי הגיוס, באופן שיבטיח שימוש יעיל, מדויק ומותאם לצורכי החברה בתמורת ההנפקה". לדבריו, ייעוד נכון של כספי הגיוס אינו רק שאלה פיננסית מיידית, אלא מהלך שתורם להשאת ערך החברה וליכולת לבצע גיוסים עתידיים - סוגיה מהותית במיוחד בענף הנדל״ן, שבו חברות רבות פונות תחילה לשוק החוב ורק לאחר מכן להון.
עוד ב-
נושא נוסף שעליו הוא מצביע הוא ההיערכות לשינויים רגולטוריים וחשבונאיים: "מומלץ כי כבר בשלב ההנפקה החברות יבחנו, לכל הפחות, את ההשלכות האפשריות של שינויים צפויים בתקינה החשבונאית ובמתכונת הגילוי. כך למשל, יישום תקן IFRS 18 המתקרב צפוי להשפיע על אופן הצגת תוצאות החברות ומהווה אתגר לא מבוטל". גם סוגיית מדיניות התגמול, לדבריו, מחייבת תכנון מוקדם: "גיבוש מדויק של מדיניות תגמול וחבילות תמריצים, תוך ראייה לטווח הבינוני, יסייע לחברה בהתנהלותה כחברה ציבורית ויפחית חיכוכים מיותרים בשנים הראשונות שלאחר ההנפקה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



