מדדים ומחקרים

שיעור התעסוקה יורד והפגיעה בכוח העבודה מעמיקה

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת את סקר כוח אדם לחודש אוגוסט ועל אף האבטלה הנמוכה הנתונים חושפים צניחה בהשתתפות ובשיעור המועסקים במשק

שוק התעסוקה בישראל (צילום shutterstock)
תמונת המצב של שוק העבודה הישראלי בימי הלחימה מציגה מציאות מדאיגה במיוחד עבור כלכלני המשק. בעוד שבמבט ראשון הנתונים היבשים מציגים יציבות ואבטלה נמוכה, מבט עמוק יותר חושף שחיקה זוחלת בבסיס כוח האדם המקומי. הירידה הרציפה בהשתתפות הפעילה בשוק והיעדרותם של עובדים רבים מייצרות פגיעה שקטה אך עמוקה בפריון ובצמיחה הכלכלית.
על פי נתוני סקר כוח אדם של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לחודש אוגוסט 2026, אחוז ההשתתפות בכוח העבודה ירד ל 61.8 אחוזים לעומת 62.2 אחוזים בחודש הקודם. במקביל, שיעור התעסוקה ירד ל 60.0 אחוזים. אף על פי שאחוז הבלתי מועסקים הרשמי עומד על 2.8 אחוזים בלבד, היקף המתרחקים מחיפוש עבודה מגיע לעשרות אלפי אזרחים.
הפגיעה בכוח האדם מתבטאת גם בהיעדרות נרחבת, כאשר 3.6 אחוזים מכלל המועסקים נעדרו מעבודתם בשל שירות מילואים ממושך. בקרב גברים מדובר בשיעור חריג של 11.0 אחוזים. בנוסף, 2.3 אחוזים מכלל העובדים נעדרו מסיבות כלכליות, בעוד שמניין הבלתי מועסקים והנעדרים מסיבות כלכליות מגיע ל 143.8 אלף איש.
השינויים המבניים בכוח האדם מעידים על עומס כבד המוטל על המשק הישראלי ועל מגזר התעסוקה. השילוב בין ירידה בשיעור המשתתפים לבין היעדרות ממושכת של גברים רבים מגלם סכנה ממשית ליכולת ההתאוששות של הכלכלה. ככל שהלחימה תימשך, המשק יזדקק למדיניות תעסוקה יזוקה שתשיב את העובדים אל מעגל העבודה ותמנע שחיקה נוספת.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה