מדדים ומחקרים
בזבוז לשמו: זהו השווי הבלתי נתפס של מזון שנזרק לפח בישראל ב-2019
דוח של המשרד להגנת הסביבה וארגון לקט ישראל חושף כי היקף אובדן המזון בישראל עומד על 2.5 מיליון טון, בשווי של כ-20.3 מיליארד שקל. סך האובדן מהווה כ-35% מהיקף ייצור המזון בישראל. הנתונים המלאים בפנים
הדו"ח הלאומי לאובדן מזון ולהצלת מזון לשנת 2019, פורסם זו השנה החמישית ע"י לקט ישראל ולראשונה בשיתוף המשרד להגנה הסביבה. הממצאים חושפים תמונה מדאיגה של אובדן המזון, אך מטרתם להוות כלי עזר לקראת גיבוש צעדי מדיניות לאומית שיביאו לשינוי בטיפול בנושא אובדן והצלת המזון בישראל.
בדו"ח תואר כי העלות הסביבתית של אובדן מזון בישראל עומדת על כ-3.2 מיליארד שקל. על פי אומדני הדו"ח, סך היקף אובדן המזון בישראל לשנת 2019 עומד על 2.5 מיליון טון, בשווי של כ- 20.3 מיליארד שקל. סך האובדן מהווה כ- 35% מהיקף ייצור המזון בישראל. מתוכם, אובדן של מזון בר-הצלה, כלומר מזון הראוי למאכל, בהיקף של כ-1.2 מיליון טון ובשווי של כ- 7.1 מיליארד שקל.
עוד ממצאי הדו"ח מצביעים על כדאיות גבוהה להצלת מזון, מההיבט הכלכלי, החברתי והסביבתי. כל שקל המושקע בהצלת מזון מאפשר להציל מזון בשווי ישיר של 3.6 שקל. בתוספת ההשפעות הסביבתיות כל שקל המושקע בהצלת מזון מייצר ערך כלכלי של 4.2 שקל למשק הלאומי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


