מדדים ומחקרים

נתונים מטרידים: שליש מהפגיעות המיניות בנשים מתרחשות במקום העבודה

כ-33% מסך הנפגעות מהטרדה מינית חוו זאת בעבודה. 339 אלף נשים נפגעו בשנה האחרונה מעבירות מיניות שונות; יותר מחצי מהן לא מדווחות על כך למשטרה

מערכת ice |  1
נשים בעולם העסקי (צילום freepik)
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (שלישי) את סקר ביטחון אישי לשנת 2019 לרגל יום נגד אלימות נגד נשים שיחול מחר (רביעי). הסקר בוחן בין היתר את היקף הנשים שנפגעו מעבירות שונות בין היתר הטרדה מינית, עבירות מין ועוד.
מנתוני הלמ"ס עולה כי בשנת 2019 ,כ-339 אלף נשים בנות 20 ומעלה נפגעו מעבירות שונות (11.7% מכלל הנשים). בשנה זו, העבירות הנפוצות ביותר מבין העבירות שנבדקו בקרב נשים: הטרדה מינית (4.2%), עבירה ברשת (3.6%), גנבה (2.9%), אלימות או איום באלימות (2.8%), עבירות מין (0.3%).
מממצאי הסקר עולה כי מרבית הנפגעות מהטרדה מינית הן צעירות בנות 20-34 (7.8% מאוכלוסיית הנשים בקבוצת גיל זו), כמעט פי ארבע מהנשים בנות 35 ומעלה (2.2%). בנוסף על כך, גם בעבירות אלימות ואיום באלימות, נשים צעירות בנות 20-34 נפגעות בפער של 4.1 נקודות האחוז מהנשים מול בנות 35 ומעלה (8.3% לעומת 4.2% בהתאמה).
עוד עולה מהנתונים כי כ-81 אלף (67.0%) מהנשים שהוטרדו מינית, נפגעו בשנה האחרונה מחוץ למקום עבודתן, לעומת כ-40 אלף (33.0%) שנפגעו מהטרדה מינית במקום העבודה עצמו.
נפגעות יותר, ולא מדווחות למשטרה 
נשים נפגעות פחות מגברים בעבירות שעוסקות באלימות או איום באלימות. כ- 110 אלף גברים (4.0% מכלל הגברים בני 20 ומעלה) וכ-82 אלף נשים (2.8% מכלל הנשים בנות 20 ומעלה) נפגעו בשנת 2019. בקרב שני המינים, שיעור הנפגעים בקרב צעירים בני 20-34 גבוה יותר מהשיעור בקרב בני 35 ומעלה. שיעורן של בנות 20-34 שנפגעו מעבירת אלימות או מאיום באלימות דומה לשיעור הגברים בני אותו גיל (3.8% ו- 4.1%, בהתאמה).
שיעור הדיווח למשטרה על עבירת אלימות או איום באלימות אינו גבוה, ובשנת 2019 פחות ממחצית (45.9%) מנפגעי העבירה דיווחו על כך למשטרה. בבחינת שיעור הדיווח לפי מין נמצא כי שיעור הדיווח של נשים על עבירת אלימות או איום באלימות דומה לשיעור הדיווח בקרב הגברים (44.8 לעומת 46.7% בהתאמה).
בשנת 2019 כ- 22 אלף נשים וכ- 33 אלף גברים נפגעו מאלימות פיזית. 22.4% מהנשים שנפגעות מאלימות פיזית דיווחו למשטרה על הפגיעה. אחוז זה גבוה מעט מאחוז הדיווח למשטרה בקרב הגברים אשר עומד על 20.1%.
נשים מרגישות פחות בטוחות ללכת לבד באזור מגוריהן בשעות החשיכה בהשוואה לגברים (79.6% לעומת 91.7% בהתאמה). תחושת הביטחון האישי בקרב הנשים נמוכה בכל אחת מקבוצות הגיל, בהשוואה לקבוצות הגיל המתאימות בקרב הגברים. בבחינה של תחושת ביטחון אישי להיפגע מאלימות באזור המגורים נמצא כי נשים חוששות להיפגע מאלימות בכל קבוצות הגיל יותר מגברים, ובעיקר בקבוצת הגיל 25-34 שבה אחוז החוששות מגיע ל-13.6%.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא נמאס לכם?
    גיא 11/2020/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מטרידים ומטרידים. קחו את הישראליות שלכם לפח. מכוערות עם אופי של פרדות. מאז העליות אתן בכלל לא אופציה. מה יש להטריד אתכן?
    סגור